Bezlepkový Čierny princ
Čierny princ bez lepku
Autor receptu: novalim
Pamätáte sa, ako kedysi v kolese šťastia výhercovia vyberali z výkladu cukrovinky Čierny princ? Nedávno sme premýšľali, aký recept by sme vymysleli z prebytočných bielkov. A potom sme si spomenuli na túto sladkosť, ktorú poznáme z detstva.* Pozrite si recept na našu verziu a vychutnajte si cukrovinku Čierny princ bez lepku.
Postup
- Najprv si dobre premiesime linecké cesto bez lepku. Medzi dvomi plátmi papiera na pečenie ho rozvaľkáme na tenučko, vykrojíme okrúhlym vykrajovátkom keksíky a dáme ich piecť podľa návodu na obale. Upečené keksíky dáme vychladnúť.
- Medzitým pripravíme ingrediencie na plnku. Bielky dáme do misy a začneme ich šľahať nad parou. Po troške pridávame kryštálový cukor a šľaháme na vysokých otáčkach asi 10 minút, resp. dovtedy, kým sa kryštáliky cukru nerozpustia a sneh neostane dostatočne tuhý.
- Snehom naplníme zdobiace vrecúško a krúživými pohybmi ho nanášame na upečené a vychladnuté keksíky z bezlepkového lineckého cesta. Takto pripravené ich potom dáme zachladiť do chladničky asi na pol hodinu.
- Na polevu si roztopíme nad parou čokoládu s tukom, dobre premiešame a potom riedkou polevou oblievame pripravené cukrovinky. Čokoládu necháme stiecť. Cukrovinky Čierny princ bez lepku dáme do chladničky, kým poleva nestuhne, resp. kým ich nebudeme podávať.