Bezlepkový Čierny princ

Čierny princ bez lepku

Autor receptu: novalim

Pamätáte sa, ako kedysi v kolese šťastia výhercovia vyberali z výkladu cukrovinky Čierny princ? Nedávno sme premýšľali, aký recept by sme vymysleli z prebytočných bielkov. A potom sme si spomenuli na túto sladkosť, ktorú poznáme z detstva.* Pozrite si recept na našu verziu a vychutnajte si cukrovinku Čierny princ bez lepku.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si dobre premiesime linecké cesto bez lepku. Medzi dvomi plátmi papiera na pečenie ho rozvaľkáme na tenučko, vykrojíme okrúhlym vykrajovátkom keksíky a dáme ich piecť podľa návodu na obale. Upečené keksíky dáme vychladnúť.
  2. Medzitým pripravíme ingrediencie na plnku. Bielky dáme do misy a začneme ich šľahať nad parou. Po troške pridávame kryštálový cukor a šľaháme na vysokých otáčkach asi 10 minút, resp. dovtedy, kým sa kryštáliky cukru nerozpustia a sneh neostane dostatočne tuhý.
  3. Snehom naplníme zdobiace vrecúško a krúživými pohybmi ho nanášame na upečené a vychladnuté keksíky z bezlepkového lineckého cesta. Takto pripravené ich potom dáme zachladiť do chladničky asi na pol hodinu.
  4. Na polevu si roztopíme nad parou čokoládu s tukom, dobre premiešame a potom riedkou polevou oblievame pripravené cukrovinky. Čokoládu necháme stiecť. Cukrovinky Čierny princ bez lepku dáme do chladničky, kým poleva nestuhne, resp. kým ich nebudeme podávať.