Čierno-biely čokoládovník

mlsalka - fotkamlsalka, 29. novembra 2012
Čierno-biely čokoládovník
Foto: mlsalka

Recept som kedysi našla na webe a konečne som sa naňho podujala. Ide tam strašne veľa čokolády, preto je vhodný pre všetkých čoko-holikov. :-) Zobraziť celý popisRecept som kedysi našla na webe a konečne som sa naňho podujala. Ide tam strašne veľa čokolády, preto je vhodný pre všetkých čoko-holikov. :-) Neviem pekne krájať takže finálny produkt vyzerá trochu čaptavo, ale bol dobrý. Také dva kúsky stačia na pokrytie dennej dávky čokolády. :-D

20
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Tmavá časť:
2 ks
podľa chuti
2 PL
3 PL
Biela časť:
2 ks
podľa chuti
1/3 hrnček
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Roztopíme si horkú čokoládu, primiešame do nej maslo (alebo keď musíte, tak Heru), kokosové mlieko (snažte sa nabrať skôr ten biely "krém" nie vodu), med (alebo práškový cukor). Keď to bude pekne hladké, rýchlo vylejeme do formy (použila som 20cm formu vystlanú papierom na pečenie, keďže nie je rozoberateľná), rýchlo a rovnomerne rozotrieme, skôr než nám to stuhne. Môžeme potriasť, aby sa stratili prípadné bubliny a uložíme do chladničky.

  2. 2

    Kým sa tmavá čokoláda chladí, rovnakým postupom si pripravíme čokoládu bielu. Takže mierne roztopíme bielu čokoládu, pridáme maslo, med, kokosové mlieko a kokos. Miešame stále až kým nám nevznikne hladká hmota (mne sa toto nikdy s bielou čokoládou nedarí, lebo vždy sa nejak pri tom topení "vysuší"). Vyberieme z chladničky formu a vylejeme do nej bielu hmotu. Nemala by byť ani riedka ani hustá. Mala by sa dať ľahko rozotrieť. Môžeme na ňu ešte poukladať mandle alebo iné orechy (alebo posypať nejakými jedlými ozdobami) a uložíme do chladničky. Necháme stuhnúť aspoň hodinu.

  3. 3

    Najlepšie je nechať ju v chladničke z večera do rána, potom bude akurát. Pri krájaní nie je tvrdá, skôr taká stredne mäkká niečo ako marcipán. :-) Každopádne ... prajem Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sany11
2ks by malo byt 200g,teda ak sa mysli ze jedna 100 gramova cokolada.
afataga
vies preco mas problemy s bielou cokoladou? lebo to nie je cokolada, s cokoladou nema nic spolocne iba nazov, pozri zlozenie
mlsalka
@afataga to predsa vie kazdy, ze biela cokolada nie je cokolada. :-) ale rozpustit ju tak, aby sa nevysusila to je to co neviem. Pridat tam maslo na zaciatku, alebo az ked je skoro rozpustena, alebo .... no budem dalej skusat
medulienka122
z"peceniehrou.sk", pomôcky na pečenie, škoda, že ti to neviem normálne poslať, daj si to, uvidíš tam rôzne možnosti, keby si nevedela, napíš mi na mail
jamarlen
k tej bielej čokoláde: čokoládu neurčuje prítomnosť kakaa, či kakaovej hmoty, ale kakaového masla. biela čokoláda s rastlinným tukom je
hnus, biela čokoláda s kakaovým maslom je naozaj čokoláda.
tak dobrú chuť!
mlsalka
@jamarlen ved kto chce bielu cokoladu s kakaovym maslom, tak ju pouzije. komu je to jedno, tomu staci aj s rastlinnym tukom. zalezi kto chce kolko investovat, do bielej cokolady pridavaju rastlinne tuky prave preto, ze kakaove maslo je omnoho drahsie.
@afataga nikto ta nenuti cokoladu jest :-)
prosim nevyvolavajte tu ziadne flamy okolo cokolady. Komu sa recept nepaci, nech ho prosim ignoruje. Dakujem.
@medulienka122 dakujem pekne za stranku, maju tam zaujimave veci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia