Čierno-biely čokoládovník

Autor receptu: mlsalka

Recept som kedysi našla na webe a konečne som sa naňho podujala. Ide tam strašne veľa čokolády, preto je vhodný pre všetkých čoko-holikov. :-) Neviem pekne krájať takže finálny produkt vyzerá trochu čaptavo, ale bol dobrý. Také dva kúsky stačia na pokrytie dennej dávky čokolády. :-D

20
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Roztopíme si horkú čokoládu, primiešame do nej maslo (alebo keď musíte, tak Heru), kokosové mlieko (snažte sa nabrať skôr ten biely "krém" nie vodu), med (alebo práškový cukor). Keď to bude pekne hladké, rýchlo vylejeme do formy (použila som 20cm formu vystlanú papierom na pečenie, keďže nie je rozoberateľná), rýchlo a rovnomerne rozotrieme, skôr než nám to stuhne. Môžeme potriasť, aby sa stratili prípadné bubliny a uložíme do chladničky.
  2. Kým sa tmavá čokoláda chladí, rovnakým postupom si pripravíme čokoládu bielu. Takže mierne roztopíme bielu čokoládu, pridáme maslo, med, kokosové mlieko a kokos. Miešame stále až kým nám nevznikne hladká hmota (mne sa toto nikdy s bielou čokoládou nedarí, lebo vždy sa nejak pri tom topení "vysuší"). Vyberieme z chladničky formu a vylejeme do nej bielu hmotu. Nemala by byť ani riedka ani hustá. Mala by sa dať ľahko rozotrieť. Môžeme na ňu ešte poukladať mandle alebo iné orechy (alebo posypať nejakými jedlými ozdobami) a uložíme do chladničky. Necháme stuhnúť aspoň hodinu.
  3. Najlepšie je nechať ju v chladničke z večera do rána, potom bude akurát. Pri krájaní nie je tvrdá, skôr taká stredne mäkká niečo ako marcipán. :-) Každopádne ... prajem Dobrú chuť!