Cícerové guľôčky (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Veľmi sladká indická cukrovinka. Indovia z tejto dávky urobia asi 7 veľkých guľôčok (asi ako golfová loptička), my 35 :-).

35
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Orechy je v tomto recepte naozaj lepšie posekať nahrubo ako pomlieť najemno. V hrnci rozpustíme rastlinný tuk. Vmiešame cícerovú múku a stále miešame.
  2. Asi po 15 minútach bude múka opražená a začne vydávať orechovú arómu.
  3. Vmiešame strúhaný kokos, orechy a kardamóm. Za stáleho miešania pražíme ešte 2 minúty. Hrniec dáme preč z plameňa a pridáme cukor. Poriadne premiešame a necháme chladiť.
  4. Kým je hmota ešte stále trochu teplá, urobíme guľôčky. Hotové necháme vychladiť v chladničke - sú lepšie, keď aspoň deň postoja. Pred podávaním ich však vždy najprv necháme chvíľu v izbovej teplote. (Skladujeme v chladničke.)