Cibuľa s mäsovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
50-55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme vodu a zohrejeme ju. Pridáme očistenú cibuľu, 2 – 3 minúty varíme, potom cibule vyberieme do ľadovej vody.
  2. Keď cibuľa vychladne, z vrchnej časti odrežeme asi tretinu a vyberieme vnútornú časť tak, aby ostali vonkajšie 2 – 3 vrstvy. Vnútornú časť rozkrájame na malé kúsky, urestujeme na olivovom oleji a pridáme k mletému mäsu.
  3. Všetko osolíme, okoreníme, pridáme vajce, parmezán, drvený cesnak a petržlen. Necháme odstáť.
  4. Cibule naplníme plnkou a v rúre pečieme asi 40 minút. Klobúky tiež pečieme, ale len 10 – 15 minút. Podávame spolu s klobúkom. Ako prílohu podávame zemiakové pyré alebo varené zemiaky s petržlenom.