Cibuľa s mäsovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
50-55 minút tepelná úprava |
Postup- Do hrnca dáme vodu a zohrejeme ju. Pridáme
očistenú cibuľu, 2 – 3 minúty varíme, potom cibule
vyberieme do ľadovej vody.
- Keď cibuľa vychladne, z vrchnej časti odrežeme
asi tretinu a vyberieme vnútornú časť tak, aby ostali
vonkajšie 2 – 3 vrstvy. Vnútornú časť rozkrájame na
malé kúsky, urestujeme na olivovom oleji a pridáme
k mletému mäsu.
- Všetko osolíme, okoreníme, pridáme vajce, parmezán,
drvený cesnak a petržlen. Necháme odstáť.
- Cibule naplníme plnkou a v rúre pečieme
asi 40 minút. Klobúky tiež pečieme, ale len
10 – 15 minút. Podávame spolu s klobúkom. Ako
prílohu podávame zemiakové pyré alebo varené
zemiaky s petržlenom.
|