Foto: micho
zdroj web
na 250 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny rýchlo zamiešame, zakryjeme a necháme kysnúť 12 hodín, najlepšie cez noc. Na ceste sa vytvorí množstvo drobných bubliniek a bude trochu redšie.
- 2
Nakysnuté cesto vyklopíme na poriadne pomúčený vál, zľahka "poplácame", preložíme ho na 3x ako lístkové cesto a necháme odpočinúť 15 minút.
- 3
Potom ho rozdelíme na 3 časti, vytiahneme do tvaru ciabatty a dáme na pečiaci papier, zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť. Medzitým si nahrejeme rúru na 250°C aj s plechom na ktorom budeme ciabatty piecť.
- 4
Nakysnuté ciabatty stiahneme aj s papierom na horúci plech, dáme do rúry. Na spodok rúry dáme prázdny plech do ktorého nalejeme trochu vody aby sa nám urobila para. Vodu tam nalejeme 3x vždy po 30 sekundách. Nakoniec tam nalejeme 2 dl vody a pečieme 20 - 30 minút.
- 5
Upečené ciabatty preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@micho ciabatty v tvojom prevedení sú úžasné, tvoj zlepšovák s vytváraním pary sa mi páči, najbližšie vyskúšam :-)
prosím ta môžem sa to opýtať, či to cesto nechávaš kysnut von pri izbovej teplote alebo ho dávaš do chladku, dakujem za odpoved
tam je ta davka suseneho droždia naozaj len jedna štvrtina čajovej lyžičky? Nie preto ze by som chcel dat viac naopak je to dobre len zvycajne mavaju v inych receptoch viac, tak si to overujem :).
Inak velmi pekne kusky ma na fotke :)
Pekny den
nie je to jedno z kvôli kvasniciam a soli.. ešte - koľko minút znamená podkysnúť ?
vďaka za odpoveď