Ciabatta

micho - fotkamicho, 11. januára 2013
Ciabatta
Foto: micho

zdroj web

20 - 30 minút
na 250 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1,5 hrnčeka
1 a 1/4 čl
1/4 čl




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny rýchlo zamiešame, zakryjeme a necháme kysnúť 12 hodín, najlepšie cez noc. Na ceste sa vytvorí množstvo drobných bubliniek a bude trochu redšie.

  2. 2

    Nakysnuté cesto vyklopíme na poriadne pomúčený vál, zľahka "poplácame", preložíme ho na 3x ako lístkové cesto a necháme odpočinúť 15 minút.

  3. 3

    Potom ho rozdelíme na 3 časti, vytiahneme do tvaru ciabatty a dáme na pečiaci papier, zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť. Medzitým si nahrejeme rúru na 250°C aj s plechom na ktorom budeme ciabatty piecť.

  4. 4

    Nakysnuté ciabatty stiahneme aj s papierom na horúci plech, dáme do rúry. Na spodok rúry dáme prázdny plech do ktorého nalejeme trochu vody aby sa nám urobila para. Vodu tam nalejeme 3x vždy po 30 sekundách. Nakoniec tam nalejeme 2 dl vody a pečieme 20 - 30 minút.

  5. 5

    Upečené ciabatty preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

jerica
Nemá chybu :-))) krása , vôňa až k nám do DL. :-)
danielas
Či sú krásne! Pekný popis, len nie je mi to celkom jasné s dolievaním tej vody. Po vložení ciabaty? 3x po 30 sekundách a nakoniec ešte 2 dl? Bála by som sa, že cesto spľasne...Prosím, objasni mi to
micho
@danielas Vložíš ciabatty do rúry, naleješ trochu vody do pekáča, rýchlo zavrieš dvierka, počkáš 30 sekúnd a znovu naleješ vodu, celé to zopakuješ 3 x a na 4 x tam naleješ cca 2 dl vody. Je to preto, aby sa tam vytvorila para. Ciabatty krásne nakysnú. Musíš to robiť rýchlo, rýchlo zatvoriť dvierka, aby tá para neunikla.
1x omama1
havino
@micho , nádhera, sú ukážkové, sranda, pred hodinou som na FB čítala tri linky na pečenie ciabatty a v hlave s myšlienkou, že zajtra večer zamiesim, len ina gramáž tam bola, tri linky, každá inak vyzerala, no určite vyskúšam tvoje, v nedeľu sa pečú, mám domácu paštétu, patrí sa k nej
honestka
prekrasne, korka je carovna a chrumkava a vonave su az sem
helca103
zaujímavý spôsob pečenia s tou vodou a dolievaním, ale ciabatty sú nádherné
klaura
už je recept v kk ... skvele vyzerajú ...
babidka
Krasne su ! ja pouzivam ten isty recept z jednej francuzskej stranky a tam su z toho : bagety :-)))))
marijanka712
@micho zase si ma prekvapil dobrým receptom ja mám v rúre stále jednu starú "po našom rajníčku" ktorá pri pečení stále je plná vody bez ohladu na to čo pečiem a skutočne je to dobrá vec a myslím si že velmi šikovný a vidím, že aj velký kulinár skúsim to podla tvojich rád ja tak pečiem aj chlieb a vôbec kysnuté cesto .Tvoj rp ukladám a čo nevidieť aj vyskúšam
evusik
ja tento recept tiež poznám a pečiem stále dokola, niekedy len z hladkej múky a niekedy to kombinujem, rada pridávam ovsené vložky a špaldovú múku... pravda potom je to už bageta ale podstatné je, že s týmto receptom sa dá pracovať a hlavne, večer zamiesim a ráno upečiem....
@micho ciabatty v tvojom prevedení sú úžasné, tvoj zlepšovák s vytváraním pary sa mi páči, najbližšie vyskúšam :-)
micho
@evusik ten zlepšovák nie je môj, prevzal som ho od pána Cuketku :-)
tiginko
jeeej, pána Cuketku poznám aj ja, mám ho medzi Favourites :-)
tatranka
Krásna ciabatta !!!!Už som si ju uložila k svojim receptom.Tú vôňu vypečenej ciabatty cítim až ku nám pod V.Tatry.Nemá chybu.Tiež ju pečiem,ale nemám ju takú krásnu.No budem skúšať ďalej.
cistinka
Máš ich ukážkové, dcéra ich ide zajtra podľa teba piecť, tak drž palce :-)
sonulienka
Bože to je nádhera nemám slov žienky ako nás @micho dobehol ale srdečne mu za to ďakujem za výborný recept určite vyskúšam už som piekla ale nie takto a toto ma dostalo.Ukladám do KK.Ďakujem za receptík.
trencanka
Ja som najskor neverila, ze sa take nieco da upiect aj doma!!! Nie je mi jasne to poplacanie a nasledne prelozenie. Treba to vyvalkat valcekom a prelozit alebo len tak rukami vytiahnut a prelozit...?
frezia68
A ja som kde bola,keď si pridal tie krásne ciabatty?Krásne...:-)
micho
ďakujem za milé komentáre priatelia :-) @cistinka verím že sa vydaria, @trencanka cesto bude dosť riedke tak keď ho vyklopíš na pomúčený vál, tak ho len zľahka prstami poplácaj a prelož ho tak ako sa prekladá lístkové cesto, na 1/3
marcy
si macher,musím skúsiť,ale asi zasprejujem vodou ...dám vedieť :O))
micho
nemal som fľašu s rozprašovačom, preto som nalieval vodu do pekáča
hralka
krááásnééé a vááábnééé,takýmito by som zhrešila i napriek diete.Pokúsim sa vytvoriť aj ja,hádam sa mi podaria.Si šikovný.
astheart
lol Znám to taky jako bagety. Ale to je úplně jedno, hlavně, že jsou úžasné! Tady se někdo ptal na vyválení těsta. Tahle dlouho kynutá těsta se nesmějí válet!!!! Vytlačily byste všechen vzduch, bublinky, a těsto by pak pořádně v troubě nevyrostlo. Těsto je řídší a lepivé, takže dobře pomoučnit vál a ruce a jen na třikrát složit.
medovnicek
ozaj sú krásne, recept si ukladám a určite vyskúšam, milujem domáce pečivo
babkamt
Ráno som spravila cesto. Som veľmi zvedavá , čo mi z neho vyjde.Určite nebudú také krásne ako tvoje.
vladkaku
výborné, urobila som podľa návodu, rodina bola nadšená, ďakujeme, :-)
zdezda
krásne sa ti vydarili, zajtra budú aj u nás rozvoniavať :-)
macinka
ahojky, tvoje ciabaty vyzerajú geniálne, dúfam, že moje tiež výjdu.

prosím ta môžem sa to opýtať, či to cesto nechávaš kysnut von pri izbovej teplote alebo ho dávaš do chladku, dakujem za odpoved
mijaita
Je zaděláno, v 11.30 bude dokynuto. Běda, jestli se mi nepovedou :-) Mám totiž na ně chuť a doma ani kousek pečiva!
mijaita
Tak uz rano teklo testo z misy. Bylo ridsi, nez aby se s nim dalo pracovat podle navodu, musela jsem pridat mouku abych mohla alespon prelozit. Presto pak ciabattky dobre, s maslem a cerna kava, skvela snidane. Priste udelam ochucene smazenou cibulkou, slaninou a kminem. Uz ted se tesim, testo je snadne a dobre se s nim pracuje. Dobry recept @micho dik!
macinka
dakujem krásne za recept, dnes som ich piekla, sú geniálne . . . mnamky
gabusa
tak tie ciabattky sú také nádherne, že som neodolala a musím ísť rýchlo zarobiť cesto
havino
@micho ozaj výborné sú, jednu šálku som dala špaldovú celozrnnú hladkú. ja som ich potočila,ako vrkoč, preto sú nepravidelné. V rúre som už nič nestriekala,neparila, len som mala misku s vodou.



havino
@micho ozaj výborné sú, jednu šálku som dala špaldovú celozrnnú hladkú. ja som ich potočila,ako vrkoč, preto sú nepravidelné. V rúre som už nič nestriekala,neparila, len som mala misku s vodou.



anninkka
vyzeraju krásne ak si to robyl sam klobuk dolu.... urobym si ich a potom sa ozvem ake boli ........
marianna76
krásne... a som rada, že je tu toľko rád... spravím i ja... ďakujem
marianna76
už mám hotovo...práve chladnú ... do cesta som pridala i cukor, lebo som si nebola istá, čo mi to naozaj nakysne...Ešte raz ďakujem... určite spravím ešte dakedy...
havino
aj ja som ich dnes na raňajky piekla, @marianka netreba dávať cukor, nemusíš sa báť a múky si môžeš kombinovať, ja ich robím snad aj 10 krát
marianna76
@havino Ďakujem , skúsim... múku som dala T650 a polovičku hrnka 00... aby som minula tie , čo mám načaté......
tiginko
tak @micho dnes som zažila veľmi zábavnú chvílku s tvojím receptom. Chcela som si upiecť tvoje ciabatty, a drzo som zmenila tvoju múku na: 1 hrnček hladkej 00 + 1hrnček T650 + 1 hrnček celozrnnej špaldovej. Cesto som mala tak riedke, že som sa neodvážila tvarovať z neho nejaké ciabatty a pod. ale dostala som nápad - nadávkovať ho do muffinových košíčkov a tak upiecť. Počas pečenia sa mi vytvorilo pár veľmi zábavných útvarov, jednu fotku posielam. Chuťovo nemali chybu....

havino
@tiginko , ja z teba umrem, prepáč, nemyslím to v zlom, to nevadí, že si múky pomenila, ak chceš napíš mi do správ, ja ti poviem čo a ako, ked budeš ešte chcieť skúšať, zrejme si vodu dala celú dávku a ono je cesto potom riedke, vidíš na fotke aké ich mám ja,alebo @cistinka , sú naozaj výborné :-)
eviana
@micho , musím uznať, že sa Ti podarili krásne, priam neodolateľne :)
mijaita
Já fotku z mufinovych kosicku nevidim, proc? Jinak ciabatty podle tohoto receptu uz jsem delala nekolikrat, je to super recept. Ted uz delam v pekarne testo. Kdyz je ridke, hotove po 1 a pul hodine dam do mouky a v te nekolikrat prelozim. A vymyslela jsem, ze paru delam v troube sprejem. A jak to tam zasyčí :-) Pristi ciabatty budou s bylinkama. Je to super recept @Micho.


katka78
@Micho ďakujem za recept, ďalší výborný do mojej zbierky! Jednoduché, rýchle a chuťovo výborné.


andrejka1986
Dnes som skusala ciabatty podla vasho receptu, ochutnával ich moj kamarát Talian a velmi si ich chvalil, skoro vsetky mi zjedol :-)
jewa
Naozaj vynikajúce chrumkavé ciabatty. Ja ich zvyknem piecť z chlebovej múky ražno pšeničnej pridávam aj ľanové, slnečnicové a sezamové semienka.
roniegon
Ahoj Micho,
tam je ta davka suseneho droždia naozaj len jedna štvrtina čajovej lyžičky? Nie preto ze by som chcel dat viac naopak je to dobre len zvycajne mavaju v inych receptoch viac, tak si to overujem :).
Inak velmi pekne kusky ma na fotke :)
Pekny den
daktari
sú krásne, len chcem vedieť aké veľké sú hrnčeky / ml ? ev. dcl ? /
nie je to jedno z kvôli kvasniciam a soli.. ešte - koľko minút znamená podkysnúť ?
vďaka za odpoveď
mijaita
Opet jsem pekla tvoje ciabaty, je skvely recept, tentokrat jsem kynula 12 hod. ale zjistila jsem, ze asi mouka jina, protoze 1 a pul hrnku vody bylo tentokrat malo, testo bylo hutnejsi a tudiz i ciabata nebyla tak vzdusna. Pridala jsem medvedi cesnek, vyborna byla !


katka78
@Mijaita (16.3.2016 10:52) vyzerá dobre aj tá medveďová! Tento recept mám rada, pečiem ciabatty už nejaký ten rok podľa neho. Naučila som ich aj maminu a sestru, pečieme celá rodina :-). Recept je veľmi jednoduchý a výsledok výborný.
mijaita
@Katka pridavam do nich vsechno mozne, vyborna jsou v nich chia seminka nenamocena, obcas tak nezne krupnou :-) Take smazena cibulka je dobra. Ale ten medvedi cesnek byl snad nejlepsi. Dnes uz jsou z nich topinky v toustovaci a namazane maslem a placnute do do nasekaneho cesneku.... to byla mana ! :-)
katka78
To verím, semienka dávam hlavne ľanové a smažená cibuľka je super. Chia som ešte nedávala, vyskúšam nabudúce. Ach, normálne som tu vyhladla, idem si niečo ukuchtiť :-)
tiginko
od môjho nie veľmi vydareného prvého pokusu uplynul už nejaký čas a aj vďaka radám šikovnej Táničky / @havino som sa v tejto oblasti trochu zdokonalila. Teraz už pečiem vynikajúce ciabatty podľa tohto receptu, ako sa hovorí - ľavou zadnou. Dnes ráno zo zmesi chlebovej, klasickej hladkej a špaldovej múky s pridaním dvoch hrstí ovsených otrúb. Kto ešte neskúšal, nech neváha :-)


kucharka
Konečne som mala čas na tieto bagetky. Sú výborné, ďakujem za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia