Chuťovka proti baktérii Escherichia coli/E.coli/

eldina - fotkaeldina, 5. mája 2012
Chuťovka  proti baktérii Escherichia coli/E.coli/
Foto: eldina

vhodný aj pre tehotné a aj pre deti......../pri zápale močových ciest,čo je typicky ženské ochorenie/ ..... //nezabudnite sa poradiť s vaším lekárom Zobraziť celý popisvhodný aj pre tehotné a aj pre deti......../pri zápale močových ciest,čo je typicky ženské ochorenie/ ..... //nezabudnite sa poradiť s vaším lekárom o tom,či vám to neuškodí/

5 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
200 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Ak nemáte chemicky neošetrené citróny,tak ich dobre vyumývajte,dajte na noc do slanej vody/aspoň na 12 hodín/ a opäť dobre vyumývajte,lebo potrebujete celé citróny..........Koreň petržlenu taktiež dobre umyť/nečistiť/..Citróny a petržlen zomlieť, zmiešať dokopy,pridať 2OO gr medu a 2OO ml panenského olivového oleja.... Dáme do čistej fľaše.

  2. 2

    Užívať 1 PL pred raňajkami nalačno a 1 PL večer pred večerou,kým všetko neminiete.Po užití si urobte kontrolné testy,ak by ste ešte náhodou mali v tele baktériu,zopakujte kúru.

  3. 3

    môžete ,ale aj nemusíte držať v chladničke..vraj z chladničky to viac chutí,ale je to výborná "sladkosť"..:)ak by sa vám to zdalo husté,kľudne niečím zapite.

  4. 4

    bola som upozornená redakciou,že sa ozývajú k mojim receptom nejakí lekári-takže,pred užitím tohto sirupu,či medicíny sa poradte so svojím lekárom..:)dakujem

  5. 5

    *aktualizácia receptu/11.5./dočítala som sa o ďalšom domácom lieku,čo zaberá: 3O semienok z melonu červeného dať variť s 1 L vody,variť 1O minút,scediť,ked voda vychladne,dať do chladničky-vodu piť len tak alebo s nejakým sirupom či čajom...treba si v lete zbierať semienka pri konzumácii melonov,usušiť,aby ste mali po celý rok.

Diskusia k receptu

astheart
hm..... nevěřím tomu, sorry..... E.coli je velmi odolná bakterie a mnoho lidí je bacilonosiči po celý svůj život, i když jsou opakovaně léčeni.
eldina
@astheart recept mám z fóra,kde je pod receptom 1OO komentov a z toho asi 6O žien písalo,že skúsia a potom odpísali,že zabralo...takže ja tomu verím..písali aj tehotné a aj matky dcér.ale samozrejme nikoho nenútim..najprv treba skúsiť a potom povedať,v zložení nie je nič,čo by človeku neurobilo dobre alebo dokonca mu uškodilo...práve preto,že e.coli je taká baktéria ako je-je skvelé,že tento recept zaberá..
janara
E,coli je normálna súčasť črevnej flory , a v črevách ju máme všetci.....bez rozdielu veku a pohlavia
eldina
@janara ano,máš pravdu,ale tu ide skôr o to,že šarapatí tam,kde nemá byť,ako napr.močové cesty a kde nepomáha len zvýšená hygiena a antibiotiká..
srnkas
Eldina, urcite vyskusam tento recept.. Myslis, ze moze byt aj pastrnak? Ma taktiez vela dobrych "veci" v sebe, snad aj viac ako petrzlen...?
eldina
@srnkas neviem,ten recept som preložila tak,ako bol..ale vskutku tam boli ženy nadšené/daj petržlen a máš istotu/..veľké množstvo,nemohli klamať,lebo im nebolo zaťažko napísať koment,že "super recept,skúsim,mám dlhšie obtiaže",potom im nebolo zaťažko napísať,že "tak na to idem a dám vedieť po kontrole sterov" a nakoniec plné nadšenia ďakovali,že stery boli negatívne.....keby to bola jedna,dve,tak som možno skeptik...ale skutočne ich bolo veľa,čo sa opäť prihlásili a napísali,že veľmi pekne dakujú za pomoc.....
eldina
@srnkas ked chceš,dám ti sem link a skús dať do google translate/je to chorvátsky/,možno ti to niečo preloží,tak aby stačilo na "nadšenie"..:)
julica
Aj ja mám recept proti ecoli: utierajte sa spredu dozadu a vela pite. :)
noelia
Dakujem za tento vonavy receptik.Ma magicky ucinok,ale pomaha len tomu,kto mu doveruje.... Verte prirode a jej zakonom.Vsetko tu uz bolo aj pred antibiotikami.Boli aj choroby a prave preto v prirode vzdy existovala aj ucinna pomoc pre ich vyliecenie.Studovala som medicinu a hladala odpovede na otazky...Medicina uspesne pomenovava symptomy chorob, ma ucinne metody na ich odstranenie a liecenie, ale jedine, na co medicina nedava odpoved je otazka, "PRECO CHOROBY VZNIKAJU".....a preto skusme patrat v nas.Choroba je stara ako ludstvo samo.Choroba je DAR,ktory nam ukazuje,kde sme urobili chybu ci mylne rozhodnutie, za ktore na zaklade fungovania zakonov zivota nesieme zodpovednost.Preto kazda choroba, ak je spravne pochopena a akceptovana,prinasa ulahcenie telu a mier a pokoj dusi.Skuste otvorit oci. Nehladajte daleko,v moriach a oceanoch,vo vzdialenych vrcholkoch hor.Hladajte vo svojich zahradkach,najblizsich lesoch a lukach,jazerach a horach ktore mate okolo seba.Tam je ukryty poklad a zijete prave tam na tom konkretnom mieste, pretoze prave tam sa skryva vsetko, co k zivotu potrebujete.Velakrat nepomozu drahe exoticke produkty, ale len to, co mate najbllizsie okolo seba,co rastie na lukach okolo Tatier.....Nehladajte odbornikov v dialke,pozrite sa okolo seba.To najcennejsie je okom neviditelne,alebo sa skryva v srdciach nasich najblizsich, s ktorymi zijeme v dennom kontakte a netusime to......pretoze to prehliadame.Zite pritomnostou, pretoze ak sa budete sustredit len na buducnost, velakrat sa stane,ze nevidime klenoty, ktore lezia pod nohami......prepacte,ze som sa tak rozpisala,ale odovzdavam len odkaz a skusenost aj z mojho "brozovaneho" zivota.Zelam krasny sviatocny den vsetkym.
abdul
Vážená @noelia : Na takto postihnuté príspevky sa nedá nereagovať .Ak je ... choroba DAR..... ako uvádzte, a ".... kazda choroba, ak je spravne pochopena a akceptovana,prinasa ulahcenie telu a mier a pokoj dusi...", skúste sa opýtať rodičov telesne postihnutých detí, prípadne onkologicky liečených na Kramároch, čo povedia na takýto dar. Ak ste študovali medicínu, tak ja som bývalý kozmonaut.
1x deria
janara
ok, do močových ciest sa dostáva len z okolia konečníka, a máš pravdu, môže šarapatiť..., v horšom prípade sa dostáva do močových ciest priamo v krvi, kedy však má vážnejšie dopady na zdravie...
E. coli sa môž dosťať roznym spôsobom do krvi... otvorené poranenia..ale aj iným sposobom...nejdem robiť prednáčku..
.. a nabrať správne moč na vyšetrenie..nie je vždy také jednoduché....
..ale prikláňam sa k názoru, že čo neuškodí, vyskúšať sa oplatí
PS: ešte jedna rada - brusnice a extrakty z brusím majú tiež veľmi dobrý efekt na močové cesty
eldina
@janara ano,s tým brusnicovým čajom máš pravdu,spomínali to v diskusii,odkiaľ som preložila článok,len to nebolo na 100%,tak to niektoré kombinovali
martamm
Ja recept ukladam, verim prirode, lepsie, ako konzumovat lieky, vdaka...
janara
brusnice sú vynikajúce na liečbu,ale hlavne na prevenciu..obsahujú látky, ktoré "blokujú" resp. obsadzujú receptory buniek, kde sa viažu tzv.
P-fimrie , ktoré sú "súčasťou" E.coli......
noelia
Dobry den,Abdul.Mate jedinecnu moznost necitat moj prispevok a neznepokojvat sa.Vy sam musite hladat odpovede na Vase otazky.A ak sa chcete spytat mna,bez problemov Vam viem odpovedat.Ale iste nie na tomto fore.Ak ste kozmonaut,vidite svet z vysky a musi Vam byt vsetko jasne.
betka11
@eldina ďakujem za rcp uložim a poviem dcére ta má s týmto večný problém
@abdul asi sa ťa netýkajú starosti bežného života si šťastný človek keď ťa obchádza stres a všetko čo môže "ničiť" bežného človeka v dnešnej spoločnosti,si slobodný človek ktorému nik nediktuje čo má čítať a čo nie,je to len na tebe
@noelia hovoríš úplnu pravdu a viem to s vlastnej skúsenosti,prežila som velký stres a myslím že moje deti so mnou tiež a vidím trvalé následky na našom zdraví a každá rada na obnovu s prírody je fantastická,ty nie si "klasický"lekár? lebo taký, česť výnimkám, má málo záujem o zdravie svojich pacientov,ak máš svoju stránku môžeš mi ju prosim napísať,ďakujem pekný zvyšok nedele
sjuz
Proti e.coli si treba kúpiť výťažok z olivových listov,minimálne 20% oleuropeinu.brať každých 6 hodín 2tbl. Ako antibiotiká.
eldina
/nezabudnite sa poradiť s vaším lekárom o tom,či vám to neuškodí/ recept som musela premenovať,ozývali sa redakcii lekári..:)
sjuz
s lekárom sa radiť o bylinných medicínach a doplnkoch výživy nemá zmysel. väčšinou pošlú človeka niekam.
eldina
@sjuz tiež si o tom myslím svoje,ale ked mi prišiel email od redakcie,že im píšu a volajú lekári,tak ma poprosili,aby som to dala ku svojim"liečivám"..akoby sem každý na varechu dával recepty preto,že ich niekomu núti ...ale čo už,nech si každý vyberie z varechy to,čo mu chutí..:) ale farmafirmy by nezarobili,ak by sme sa liečili sami..:)
samanka
zaujímavé je, že sa lekári neozývajú pri TV reklamách, v ktorých výživové doplnky označujú za lieky! @eldina teším sa týmto receptom, niektoré som nepoznala.A @noelia má pravdu. Všetko je v hlave. Dlhé roky som trpela alergiami, pred troma rokmi som si povedala dosť, nebudem užívať lieky. Je máj a ja som chvála Bohu zdravá, nekašlem, nemám ekzémy, práve som sa vrátila z darovania trombocytov...robili mi aj testy na pečeň, všetko je OK. A keď sme pri tejto téme @abdul choroba je naozaj DAR, len nie každý to chápe.....
eldina
@samanka vieš ako spoznám hlúpeho a nesčítaného človeka? ked viem,že si kupuje v lekárni vitamín C...:))) lebo mega C vitamín je "obyčajná"kyslá kapusta..stačí si dať denne za misku a človek má v sebe čo potrebuje/C-čko//+ mäkšiu stolicu/...:)
ruzova
asi sa radim k tym hlupym a nescitanym, uzivam denne 500-1000 mg v tabletkovej forme
eldina
@ruzova nejako som nepochopila,načo mi dávaš k čítaniu článok o dôležitosti vitamínu C,ja som si toho vedomá,len môj názor je,že načo kŕmiť farmafirmy,ked je ho dosť v kyslej kapuste...,ktorá je teda oveľa zdravšia,má aj iné blahodárne účinky,ako "len" vitamín
ruzova
dvojnásobný nositeľ Nobelovej ceny Linus Pauling hovori o dennej davke aj 19 g, ktora moze predlzit zivot aj o 25-35 rokov a ponechat dlho telo vitalnym, to by som denne musela zjest sud kapusty, tvoje zdrave recepty su fajn, vacsinu z nich poznam, ale prave preto, ze ma zaujima zdravie, kupujem prirodne preparaty ako kelp, prirodny vapnik, mumio, Q10, C, B vitaminy, acai, enzymy ....
eldina
@ruzova uzavrime mier...:) ja som rada,že chodíš na moje stránky/len ja viem,že koľko času to zaberie,kým niečo všelikde pozháňam a pozliepam do niečoho/,-som rada,že si další človek,čo sa zaujíma o prírodné preparáty..
eldina
@ruzova prepáč,že ti ešte raz píšem,ale nedalo mi to tvoje-že by si musela zjesť sud kapusty denne,aby si mala dennú dávku vitamínu C v sebe,všade na nete sa uvádza,že ak zjeme 2OOgr kyslej kapusty denne,tak máme v sebe dennú dávku viatmínu C,dám len jeden link,ale je ich samozrejme viac...ale podnietila si ma k novej téme..:) takže vdaka...
 www.hame.cz/sk/o-firme/aktuality/kost/...
....../v časti-niečo málo o kyslej kapuste/
eldina
@ruzova to je jedno,nie? ide o to,že je to denná dávka...prečo by telo malo potrebovať denne enormné dávky niečoho,ak by to nemalo odkiaľ dostať prirodzenou cestou?
2010
v jednej 100 g cervenej paprike mame 185 a jedno dve chilli cervene 50 a mame 235 mg vitaminu a nemusime sa napchavat kapustou ale chilli na Slovensku nefici ....
eldina
@2010 ano,paprika má tiež,len sme spomínali kyslú kapustu..len chilli nesmie toľko ľudí jesť ako kyslú kapustu/deti ,rôzne ochorenia,ktoré to nedovoľujú/,ja som z južného Slovenska a nemám pocit,že by sa tam nejedlo pikantné..:) či dokonca paprika ako taká
2010
Staci zjest jednu papriku ...paprika ma 4x tolko vitaminu C ako kapusta.
eldina
@2010 som rada,že si tiež prispel dobrou radou pod mojím "receptom",ved o to nám tu všetkým ide...je pomaly sezóna paprík,takže spojíme príjemné s užitočným/ja papriky milujem/.:)/akurát tí,čo majú z nej kyselinu/treba ich opiecť a ošúpať/ či podráždený žlčník,tí môžu len slintať/..:)
mariaklara
Nie som žiaden odborník, ale chcem sa trochu zapojiť do tejto debaty. Niekde som čítala, že ak sa človek kŕmi vitamínmi vo forme liekov, telo si vezme len toľko, koľko potrebuje. Čiže, ak jeme dostatočné množstvo zeleniny alebo ovocia, nieje dôvod dopovať sa tabletkami. Týka sa to aj ostatných potravín, celozrnné potraviny, vláknina, bielkoviny, vápnik, atď., atď..... A keď som pri vápniku, pred 3 - 4 rokmi som si kupovala výživové doplnky aj ja, čo teraz už vôbec nerobím, konkrétne vápnik a zinok. Teraz v máji bude tomu rok, čo nosím stále obviazanú ruku, pamätám si to preto, že môjmu vnúčikovi sme s dcérou chystali oslavu a ona ma fotila. Totiž tú fotku som mala v profile s obviazanou rukou. Počas roka som chodila od lekára k lekárovi, že, čo mi vlastne je. Nepotvrdil sa karpálny kanálik, nepotvrdila sa reuma, ani dna, ani presilená ruka to neje. Okolo 15. mája idem na ďalšiu kontrolu, lebo som po silnej elektro liečbe a lekár rozhodne, čo ďalej. Totiž po Veľkej noci mi lekár povedal, že tam sa mi uložil vápnik, ktorý som pred tými pár rokmi zrejme brala a nakoľko som konzumovala aj veľa mliečnych výrobkov, telo to nespracovalo a spôsobilo mi tieto problémi - bolesti. @eldina , ak by si mi vedela niečo poradiť, budem vďačná. Želám ti krásny deň!
eldina
@mariaklara pozerala som na nete,ale spomínané sú len problémy s nedostatkom kalia...ale spomínali často návštevu nefrologa,neviem,či si bola/pravdepodobne áno,ked píšeš,že si obehala viac lekárov/,ale ešte skúsim niečo pozrieť../len nechcem,aby si tu niekto myslel,že tu ordinujem a kafrem kompetentným do ich práce/..:))
stacy77777
ja si dovolím trošičku nesúhlasiť s NOELIOu,že sa máme pozerať okolo seba a nechodiť a nepozerať do ďaleka ohľadom liečiv. Verím v liečivé účinky byliniek,veľa ich aj používam, ale každý kontinent má "svoje" liečivé byliny. Veľa sa dá naučiť z čínskej medicíny,ale mne osobne dosť veľa pomohli amazonské rastliny - hlavne Vilcacora a Sangre de Drago /Dračia krv/,čo je miazga z tropického stromu. Ak si hodíte do Google Vilcacoru,dočítate sa veľa zaujímavého. Rok som pila čaje _alchemilku,skorocel,používala petržlenovú vňať,žihľavu a snáď všetko tunajšie na ženské orgány a nepomáhalo. Rok som bola PN a aj keď nič nie je úplne zažehnané,tieto amazonske čaje zdá sa konečne zaberajú. Tiež odporúčam- GRAVIOLU, zvlášť pre onko-pacientov.
eldina
@stacy77777 ked už spomínaš "onko"/tie bylinky čo uvádzaš-omrknem určite/-práve som dnes od jedného pána získala "kúru" na počiatočné štádium rakoviny,toto ti nič nehovorí?

Do 1 L vody dať:
- 5-6 lístkov Lastovičník väčší/ chelidonium majus/ alebo 5-6 gr sušeného
- 5-6 lístkov žihľavy z vrchu rastliny /alebo 5-6 gr sušenej
- 5-6lístkov nechtíka lekárskeho spolu s stonkou a kvetom/calendula officinalis/ alebo 5-6 gr sušenej zmesi
zovrie,stiahnuť z ohňa,scediť,každé ráno čerstvé,pije sa 21 dní ,potom odbery,v prípade potreby ešte opakovať,ale max 3 x..
------nenašla si takéto niečo?/lebo je to aj na posilnenie imunity,pre zdravých/
stacy77777
Eldina - nie,toto mi moc nehovorí,žihľava ako taká je vraj lepšie,keď sa pije čistá,samostatne,bez kombinovania s inými rastlinami,to vieš,sto ľudí,sto chutí. Nechtík pri mojom ochorení ako obklad mi robil neskutočne zle a na môj šok aj repík. Na posilnenie imunity je práve táto Vilcacora a ešte LAPACHO,kôra stromu, u Vilcacori kôra liany,inak aj názov Uňa de Gato. Tieto prípravky dostať väčšinou v predajniach Bio,alebo netová stránka BioCare,odtiaľ si objednávam ja. Vilcacora má vzácne účinky na rakovinové bunky a vlastne všetko,čo do tela nepatrí a pri tom neničí zdravé. Údajne ľudia podstupujúci chemoterapiu, ju zvládajú radikálne lepšie pri užívaní a pití čaju/v ponuke sú aj kapsule/. Lapacho pije so mnou dokonca moja gynekologička a schválila mi tieto byliny aj onkogynekologička.Videla som dokument,kde vypovedali rodičia 10r. dievčatka,ktorému to veľmi pomohlo zvládnuť chemoterapiu. Graviola má vraj tiež veľké protirakovinové účinky,výskum prebieha od 70rokov. Človek by mal asi vyskúšať všetko dostupné,pokiaľ sa dá.
eldina
@stacy77777 ked ti môžem poradiť,pozeraj len panenský olej z neho,a maximum nech je 25O ml do 1O €..kapsle a tak sa neoplatí..ja mám doma ten olej, pijem denne 1 ČL a vydrží mi aj 3 mesiace..pri kapsliach,je to okolo 5 € a na mesiac..."chuť" nemá,v pohode sa pije,ja som aj mame objednala,tá hlce roky nejaké lieky,tak nech trochu pečienku očistí..
celka
věřím, že někdy přírodní léčba pomůže víc než léky. Např. při onemocnění
kvasinkama, které mi lékař léčil antibiotikama se mi potíže opakovaly.
Po dietě: žaden cukr, jíst hodně přírodních jogurtů, se mi už problémy nevrátily. Na zánět močových cest prý také pomáhá Lichořeřišnice větší jako přírodní antibiotikum.

stacy77777
Eldinka - mám prisľúbené od panej z lekárne, že sa pokúsi mi to zohnať,ďakujem za radu, ja ti na oplátku posielam link s tými mojimi obľúbenými bylinkami  reiki-leceni.cz/priroda-leci/indianske-byliny/,mus...
ím povedať /ZAKLOPEM si/,že po roku, čo na mne otestovali snáď všetko farmaceuticky dostupné, po 4mesiacoch pitia a užívania kapsulí z Vilcacori ustupuje ťažký zápal/užívala som spolu s Dračou krvou/, kukni, som zvedavá,či sa ti to bude pozdávať,papa.
eldina
@stacy77777 stejsinka,zabudla som ešte dopísať,ten link čo si mi dala pozriem pozajtra,budem mať viac času a opäť budem dávať niečo z alternatívnej medicíny...
stacy77777
och super,díky, veď ja si pravidelne objednávam z BioCare Dračiu krv, určite si to objednám, každá rada dobrá a už ma vážne nebaví užívať kopec liekov s nemožnými vedľajšími účinkami. Škoda,že som si to nevšimla,minulý týždeň mi vybavili objednávku,ale to nevadí.Zatiaľ pa a nedaj sa znechutiť komentármi..........
gabriele
eldina, tento Tvoj elixir je vylozene kontraindikovany v tehotenstve...a okrem toho denne uzivanie v letnom obdobi moze u predisponovanych ludi vyvolat alergiu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia