Foto: pupavciatko
Blíži sa advent a s ním aj obdobie pečenia medovníčkov. Tento recept som objavila v jednej brožúrke s vianočnými dobrotami pred 10 rokmi. Odvtedy Zobraziť celý popisBlíži sa advent a s ním aj obdobie pečenia medovníčkov. Tento recept som objavila v jednej brožúrke s vianočnými dobrotami pred 10 rokmi. Odvtedy pečiem medovníčky len podľa tohto receptu. Po upečení horúce natriem rozšľahaným vajcom, krásne sa lesknú. Tie zdobené na foto sú ukážkou, ako mi ich kamarátka vyzdobila. Nie je potrebné nechať ich niekoľko týždňov odmäknúť, sú jedlé hneď po upečení. Po vychladnutí ich skladujem v plechovej dóze, ktorú vyložím celofánom.
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Sypké ingrediencie rozmiešame v miske, pridáme tekutý med, vajíčka, postrúhaný Palmarin. Všetko spolu zmiesime na hladké cesto.
- 2
Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v predhriatej rúre na 250 st. na plechu vyloženom papierom na pečenie.
- 3
Po upečení ešte horúce potrieť rozšľaným vajíčkom. Zostanú krásne lesklé
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu