Chutné medovníčky

pupavciatko - bez fotkypupavciatko, 26. novembra 2010

Blíži sa advent a s ním aj obdobie pečenia medovníčkov. Tento recept som objavila v jednej brožúrke s vianočnými dobrotami pred 10 rokmi. Odvtedy Zobraziť celý popisBlíži sa advent a s ním aj obdobie pečenia medovníčkov. Tento recept som objavila v jednej brožúrke s vianočnými dobrotami pred 10 rokmi. Odvtedy pečiem medovníčky len podľa tohto receptu. Po upečení horúce natriem rozšľahaným vajcom, krásne sa lesknú. Tie zdobené na foto sú ukážkou, ako mi ich kamarátka vyzdobila. Nie je potrebné nechať ich niekoľko týždňov odmäknúť, sú jedlé hneď po upečení. Po vychladnutí ich skladujem v plechovej dóze, ktorú vyložím celofánom.

15 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
125 g
190 g
3 PL
2 ks
1 KL, mletá
1 KL
4 ks, drvené
na potretie:




Postup

  1. 1

    Sypké ingrediencie rozmiešame v miske, pridáme tekutý med, vajíčka, postrúhaný Palmarin. Všetko spolu zmiesime na hladké cesto.

  2. 2

    Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v predhriatej rúre na 250 st. na plechu vyloženom papierom na pečenie.

  3. 3

    Po upečení ešte horúce potrieť rozšľaným vajíčkom. Zostanú krásne lesklé

Diskusia k receptu

dajanca
Uložené, určite vyskúšam.... Príprava je jednoduchá a dôležité je, že sú hneď jedlé. Vďaka
danculka
Tysi zdobila medovníčky?Lebo je to pekná práca,ja som dnes zdobila také hviezdy na stromček,ale take jemné to nemám,furmička na písanie je nie taká tenučká a tie papierové kornútky sa mi nepáčia uložím si aj tvoj recept,dík
danculka
Tysi zdobila medovníčky?Lebo je to pekná práca,ja som dnes zdobila také hviezdy na stromček,ale take jemné to nemám,furmička na písanie je nie taká tenučká a tie papierové kornútky sa mi nepáčia uložím si aj tvoj recept,dík
tothka
koľkože je tých receptov na medovníčky? Už ich mám niekoľko a pomaly sa chystám, že ich začnem piecť, aj keď som si istá, že do Vianoc u nás asi nevydržia, ale to nič, aspoň budem môcť vyskúšať viac receptov. Môj 7 ročný vnuk sa už tiež teší na ich pečenie , ja na jeho pomoc pri pečení ale myslím si že oveľa viac sa poteší, keď si vlastnoručne upečené bude môcť aj popapať.
pupavciatko
ja som medovníčky piekla, ale nezdobila som ich .tie vyzdobené medovníčky zdobila moja známa.
evanaaa
Chcela by som vidieť tú ruku, čo takto zdobí perníčky, je to ako háčkovaný vzor. A tak presné, ako strojom, mne by sa ruka asi triasla, šikovná, tá tvoja kamarátka.
zuzicka245
jaj ja tiez urcite vyskusam vzdy piekla len moja maminsa ale bohuzial uz nieje medzi nami tak tento rok musim sama dakujem za recept
marienka44
Ja mam recept od majsterky sveta v peceni medovnikov /Olympiada die Kuche/ z roku 2007 , vola sa Mária Muráriková. Dajte si do Googla jej meno a tam si o nej precitate zaujimave veci a recepty. Je lektorkou medov. pečiva.
marienka44
P.S. Vlani bola hosťkou v damskom magazine na STV 1. Tam uputala moju pozornost.
zinnajdha
skúsim, možno je to konečne recept, ktorý mi bude vyhovovať. Ďakujem.
veronika353
Dneska jsem pekla medovníčky podle tvého receptu.Povedly se, jsou dobré a pěkně se mi upekly, akorát mám obavu,že jedna dávka nestačí.Díky za dobrý recept.Už jsem jich vyzkoušela dost, ale tento je nejlepší.
pupavciatko
veronika353, som rada, že sa ti medovníčky vydarili. Ja som tiež vyskúšala niekoľko receptov a až tento sa mi osvedčil. Preto už žiadne iné medovníčky neskúšam a pečiem už niekoľko rokov iba podľa tohto receptu. Aj tebe zinnajdha držím palce nech sa vydaria. veľa šťastia pri pečení ďalších vianočných dobrôt
stuvik
aj ja ukladam ; ) skusim do nich primiesat aj trosku kakaa a medovnikove korenie..dufam ze nic nepokazim
stuvik
uz ich mam spravene,su naozaj vyborne aj chutnucke..neviem ci nam vydrzia do vianoc,asi este zamiesim na dalsie ; ))))
pupavciatko
ahoj stuvik, som rada, že ťa medovníčky podľa môjho receptu nesklamali. ja som sa ešte k pečeniu nedostala, akosi ma pohltili iné povinnosti. prajem veľa šťastia pri vianočnom pečení
kupecova
su super,najsuprovejsie,ake som kedy piekla,uz z nich peciem stvrtu davku,treba aj mojim detom,do roboty som ich musela piect,ked ich ochutnali,proste su naj....podotknem,ze ja som pridala 2 k.l.pernikove korenie.Su fantasticke.Pavuciatko Dakujeme za pernikovy receptik ,,Najlepsi'. Prajem prekrasne Vianoce vsetkym varechacom... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia