Chutná omáčka na pečenú krkovičku

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 6. júna 2014

Pečená krkovička je veľmi chutný kus bravčoviny, najčastejšia kombinácia "knedlo, zelo", takáto úprava jedlo trochu odlahčí... :-D

6-8
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 190 °C

Suroviny

1,2 kg
1 hlávka
2 ks
1 ks
2 ks
2 ks
0,7 dcl




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku prešpikujeme cesnakom, nasolíme, posypeme koreninami, pokvapkáme olejom a vložíme do pekáča. Pridáme k nemu očistenú a umytú zeleninu, zalejeme vodou a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 90 minút. Túto časť varenia som zabudla zdokumentovať. Maso vyberieme pokrájame na plátky a vložíme ešte do rúry zapiecť.

    Chutná omáčka na pečenú krkovičku - obrázok 1
  2. 2

    Mäso vyberieme z pekáča, upečený cesnak vytlačíme zo šupky, papriku stiahneme z kože a ostatnú zeleninu spolu aj z výpekom rozmixujeme ponorným mixérom. Ako prílohu zvolíme to čo rodinný príslušníci najviac obľubujú...ryža, tarhoňa....

    Chutná omáčka na pečenú krkovičku - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi - jedným šmahom upiecť mäso a aj pripraviť - uvariť omáčku. Ja vždy keď pečiem mäso dávam okrem cesnaku aj dosť cibule, papriku, paradajku, ale len kvôli ochuteniu masti, ktorú po pečení mäsa mám. Druhý raz skúsim dať aj inú zeleninu a spraviť omáčku . Inak, je to podobne ako keď sa v rúre pečie mäso so zeleninou na sviečkovú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia