Chutná omáčka na pečenú krkovičku

Autor receptu: zuzanka1367

Pečená krkovička je veľmi chutný kus bravčoviny, najčastejšia kombinácia "knedlo, zelo", takáto úprava jedlo trochu odlahčí... :-D

6-8
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 190 °C

Postup

  1. Bravčovú krkovičku prešpikujeme cesnakom, nasolíme, posypeme koreninami, pokvapkáme olejom a vložíme do pekáča. Pridáme k nemu očistenú a umytú zeleninu, zalejeme vodou a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 90 minút. Túto časť varenia som zabudla zdokumentovať. Maso vyberieme pokrájame na plátky a vložíme ešte do rúry zapiecť.
  2. Mäso vyberieme z pekáča, upečený cesnak vytlačíme zo šupky, papriku stiahneme z kože a ostatnú zeleninu spolu aj z výpekom rozmixujeme ponorným mixérom. Ako prílohu zvolíme to čo rodinný príslušníci najviac obľubujú...ryža, tarhoňa....