Churros (fotorecept)
Autor receptu: vio
Churros - španielske "šišky".
Sladká pochúťka len tak ku kávičke, alebo pri dobrom filme :)
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca nalejeme vodu, pridáme maslo, olej, cukor a soľ a všetko necháme variť. Do vriacej zmesi pridáme múku a urobíme cesto. Ja som použila ražnú celozrnnú múku (asi pre lepší pocit), no používa sa obyčajná hladká múka ;)
- Cesto necháme vychladnúť a potom postupne pridávame vajíčka, vymiešame a naplníme cukrárske vrecko.
- Do rozpáleného oleja vytláčame tyčinky, ktoré oddeľujeme nožíkom alebo nožnicami podľa toho, ako dlhé tyčinky chceme mať. Vyprážame do zlatistej farby.
- Tyčinky dávame na servítky aby, sme sa zbavili nadbytočného oleja a obaľujeme. Ja som ich obaľovala do škoricového cukru, no možno ich obaľovať do hocičoho, do vanilkového cukru, cukru s orechmi, namáčať do roztopenej čokolády a pod.
A podávame :)
- Mňam :)
- PS: najlepšie je ich zjesť hneď v deň prípravy, pretože na druhý deň sú už moc mäkké ;)