Foto: kristtin
Rýchly koláč z lístkového cesta, ktorý vynikajúco chutí, je ľahký na prípravu a nestojí vás skoro nič .. Volám ho aj spájač rodiny, nádherne Zobraziť celý popisRýchly koláč z lístkového cesta, ktorý vynikajúco chutí, je ľahký na prípravu a nestojí vás skoro nič .. Volám ho aj spájač rodiny, nádherne totižto rozvoniava a láka všetkých príslušníkov domu do kuchyne :) Zjedený je za 5 minút.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Trúbu rozohrejte na 170 stupňov. Lístkové cesto si vyvaľkajte do oválneho tvaru ako na obrázku a z každej strany krájajte pásiky s tým, že stred necháte nepokrájaný. Tam pôjdu jabĺčka.
-
2
Pokrájané jabĺčka zmiešame s medom a škoricou, môžete pridať aj škoricový cukor, ale med je zdravší. Tí ktorí lúbite oriešky, kľudne pridajte aj tie podľa vlastného vkusu a chuti.
- 3
Pripravenú plnku vykladieme na stred cesta a začíname pliesť. Začnite obidvoma krajmi, tie zahnite dovnútra. Odkrojené pásiky už preplietate jeden cez druhý, potrieme vajíčkom a dávame do trúby piecť asi na 15 minút - na papier alebo vymastený plech. Kontrolujte cesto, malo by byť upečené do zlatista a chrumkava.
- 4
Na záver už len posypte škoricou nech vonia ešte krajšie a môžete servírovať na stôl.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
nikdy sa nestalo,ze by sa stihol pokazit :-)))
varecha.pravda.sk/recepty/prava-tahana-makovo-visnova-a-j...
www.domarada.sk/news/preco-prave-med-orechy-a-jablko-/...
Mne takýto koláč velmi chuti, povazujem ho za zdravsi ako niektore ine a v podstate su v nom iba same dobre a chutne veci. Bohuzial kolac sa bez cesta upiect neda, tak som zvolila takuto variantu.A dakujem za kriticke komentare aj za tie pozitivne :)
použila som kokosový olej, je výborný, už som ho piekla viackrát:)
môj názor je taký, že na názve koláčika naozaj až tak nezáleží, ide o to, že Kristin si dala námahu vložiť sem recept, ktorý je jednoduchý na prípravu a určite vynikajúco chutí. Ja sama lístkové cesto nemusím z dôvodu, že je presýtené tukmi, ale keď tento koláčik upečiem pre ostatných členov rodiny, len sa za ním zapráši. Takže Kristin, nedaj sa odradiť kritickými komentármi, skôr sa skús od nich poučiť. Moje recepty tiež občas niekto skritizuje, ale nehnevám sa za to, vážim si každého diskutujúceho. Veď sme tu ako jedna rodina a v rodine sa tiež občas ľudias nezhodnú, čo povieš? Želám Ti Kristin veľa úspechov v kuchyni :)