Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept)
Autor receptu: niniatko
Tento recept som našla na internete. A keďže mám rada zemiak, hlavne pečené, tak som to
skúsila. Trochu som si ho však upravila.
6 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- V hlavnej úlohe bude zemiak, resp. zemiaky. Ja som mala len takéto veľké, takže len jeden. Určite by vyzerali krajšie s menšími a okrúhlejšími zemiakmi. Takže zemiak si očistíme a nakrájame na kolieska, resp. tak aby sa nám zmestil do muffinovej formy.
- Dáme si rozpustiť maslo.
- Do rozpusteného masla si nasypeme cesnak a tymián.
- Časť rozpusteného masla zmiešame so zemiakmi, ochutíme soľou, korením a rascou.
- Naukladáme do muffinovej formy.
- Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C asi na pol hodiny.
- Po pol hodine odokryjeme, opatrne vyberieme a obrátime na plech. Dopečieme na 220°C približne 15 minút. Zemiačiky sú dobré len tak samé jesť alebo s omáčkou alebo dipom alebo tiež ako pekná príloha k mäsu.
- Pozn.: Otec si najskôr nechcel vziať, že je to tvrdé a že nechce a potom si zobral jednu celú vežu. A mama mi neskôr hovorí "Také boli dobré, tak by som si ešte dala!" Takže budem robiť i zajtra, ale už nie vežičky, ale len tak na plechu, aby toho bolo viac.