Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept)

Autor receptu: niniatko

Tento recept som našla na internete. A keďže mám rada zemiak, hlavne pečené, tak som to skúsila. Trochu som si ho však upravila.

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. V hlavnej úlohe bude zemiak, resp. zemiaky. Ja som mala len takéto veľké, takže len jeden. Určite by vyzerali krajšie s menšími a okrúhlejšími zemiakmi. Takže zemiak si očistíme a nakrájame na kolieska, resp. tak aby sa nám zmestil do muffinovej formy.
  2. Dáme si rozpustiť maslo.
  3. Do rozpusteného masla si nasypeme cesnak a tymián.
  4. Časť rozpusteného masla zmiešame so zemiakmi, ochutíme soľou, korením a rascou.
  5. Naukladáme do muffinovej formy.
  6. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C asi na pol hodiny.
  7. Po pol hodine odokryjeme, opatrne vyberieme a obrátime na plech. Dopečieme na 220°C približne 15 minút. Zemiačiky sú dobré len tak samé jesť alebo s omáčkou alebo dipom alebo tiež ako pekná príloha k mäsu.
  8. Pozn.: Otec si najskôr nechcel vziať, že je to tvrdé a že nechce a potom si zobral jednu celú vežu. A mama mi neskôr hovorí "Také boli dobré, tak by som si ešte dala!" Takže budem robiť i zajtra, ale už nie vežičky, ale len tak na plechu, aby toho bolo viac.