Chrumkavé krevety (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Opäť veľké ďakujem Janke a Ivanke, ktoré nás ich na výlete v Madride naučili robiť:)

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu kreviet sú úplne jednoduché , ktoré nájdeme v bežne dostupných potravinách.
  2. Na panvici si necháme rozpustiť maslo. Krevety opekáme cca 5 minút. Počas opekania krevety pokvapkáme citrónom, pridáme štipku koiandra a podľa chuti aj cesnaku. Krevety môžeme piecť olúpané alebo neolúpané, všetko závisí podľa chuti a odhodlania:)
  3. Krevety podávame s citrónom, čerstvou bagetou alebo chlebom.
  4. Tigrie a kráľovské krevety sme pripravovali neolúpané. Na panvicu sme si dali roztopiť maslo spolu s roztlačeným cesnakom.
  5. Potom sme na panvicu pridali samotné krevety. Ktoré musíme pravidelne pretáčať. Nesmú sa opekať veľmi dlho, lebo potom stvrdnú.
  6. Na záver ich ešte pokvapkáme citrónom a posypene koriandrom.