Chrumkavé krevety (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Opäť veľké ďakujem Janke a Ivanke, ktoré nás ich na výlete v Madride naučili robiť:)
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu kreviet sú úplne jednoduché , ktoré nájdeme v bežne dostupných potravinách.
- Na panvici si necháme rozpustiť maslo. Krevety opekáme cca 5 minút. Počas opekania krevety pokvapkáme citrónom, pridáme štipku koiandra a podľa chuti aj cesnaku. Krevety môžeme piecť olúpané alebo neolúpané, všetko závisí podľa chuti a odhodlania:)
- Krevety podávame s citrónom, čerstvou bagetou alebo chlebom.
- Tigrie a kráľovské krevety sme pripravovali neolúpané. Na panvicu sme si dali roztopiť maslo spolu s roztlačeným cesnakom.
- Potom sme na panvicu pridali samotné krevety. Ktoré musíme pravidelne pretáčať. Nesmú sa opekať veľmi dlho, lebo potom stvrdnú.
- Na záver ich ešte pokvapkáme citrónom a posypene koriandrom.