Chrenová zapečená treska so syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup- Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Rybu
potom necháme krátko odležať. Medzitým zapekaciu misu vymastíme maslom. Rozložíme do nej kúsky ryby, osolíme ju, okoreníme a posypeme rascou. Misu vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 15 minút.
- Medzitým rozšľaháme vajcia v mlieku a vmiešame do toho nastrúhaný chren. Po 15 minútach rybu zmesou zalejeme a pečieme ešte asi 5 minút. Potom povrch posypeme nastrúhaným syrom a krátko zapečieme dozlata.
- Hotovú tresku ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, natrhaným listami šalátu a podávame
so zeleninovým šalátom.
|