Chrenová zapečená treska so syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Rybu potom necháme krátko odležať. Medzitým zapekaciu misu vymastíme maslom. Rozložíme do nej kúsky ryby, osolíme ju, okoreníme a posypeme rascou. Misu vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 15 minút.
  2. Medzitým rozšľaháme vajcia v mlieku a vmiešame do toho nastrúhaný chren. Po 15 minútach rybu zmesou zalejeme a pečieme ešte asi 5 minút. Potom povrch posypeme nastrúhaným syrom a krátko zapečieme dozlata.
  3. Hotovú tresku ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, natrhaným listami šalátu a podávame so zeleninovým šalátom.