Chowder z lososa a kreviet

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a petržlen na kocky, lososa rozrežeme na štyri porcie a krevety očistíme. V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista. Potom pridáme koreňovú zeleninu, jemne ju orestujeme a zalejeme polovicou rybacieho vývaru. Varíme, kým zelenina zmäkne.
  2. Druhú polovicu vývaru nalejeme do panvičky s prikrývkou a privedieme k varu. Vložíme lososa, krevety a varíme päť minút. Potom vývar opatrne scedíme do zeleniny. Krevety s lososom necháme v panvičke, aby nevychladli.
  3. Polievku prevaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, bielym korením, bazalkou a kôprom. Môžeme servírovať podľa vlastnej fantázie.