Chowder z lososa a kreviet
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a petržlen na kocky, lososa rozrežeme
na štyri porcie a krevety očistíme. V hrnci roztopíme maslo, pridáme
cibuľu a restujeme dozlatista. Potom pridáme koreňovú zeleninu,
jemne ju orestujeme a zalejeme polovicou rybacieho vývaru. Varíme,
kým zelenina zmäkne.
- Druhú polovicu vývaru nalejeme do panvičky s prikrývkou a privedieme
k varu. Vložíme lososa, krevety a varíme päť minút. Potom vývar
opatrne scedíme do zeleniny. Krevety s lososom necháme v panvičke,
aby nevychladli.
- Polievku prevaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, bielym
korením, bazalkou a kôprom. Môžeme servírovať podľa vlastnej fantázie.
|