Chowder z lososa a kreviet
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a petržlen na kocky, lososa rozrežeme
na štyri porcie a krevety očistíme. V hrnci roztopíme maslo, pridáme
cibuľu a restujeme dozlatista. Potom pridáme koreňovú zeleninu,
jemne ju orestujeme a zalejeme polovicou rybacieho vývaru. Varíme,
kým zelenina zmäkne.
 - Druhú polovicu vývaru nalejeme do panvičky s prikrývkou a privedieme
k varu. Vložíme lososa, krevety a varíme päť minút. Potom vývar
opatrne scedíme do zeleniny. Krevety s lososom necháme v panvičke,
aby nevychladli.
 - Polievku prevaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, bielym
korením, bazalkou a kôprom. Môžeme servírovať podľa vlastnej fantázie.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |