Choo Chee Goong, ชูชีกุ้ง, krevety v karí omáčke

2010 - bez fotky2010, 17. septembra 2010
Choo Chee Goong, ชูชีกุ้ง, krevety v karí omáčke
Foto: 2010

Thajska kuchyna ma neobmedzene moznosti v komplexnom miesani chuti, od palivej do sladkej ,kyslej a slanej v jednom jedle.Aj tento tradicny recept kreviet v Zobraziť celý popisThajska kuchyna ma neobmedzene moznosti v komplexnom miesani chuti, od palivej do sladkej ,kyslej a slanej v jednom jedle.Aj tento tradicny recept kreviet v hustej omacke z kokosoveho mlieka a cervenej kari s chilli a cerstvou bazalkou je jeden z nich.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
400  ml
1  strucik
3  lyzice
1  lyzica
1  lyzicka
2 ks
1 ks
1  hrncek
2  lyzice
1 cm nakrajany nadrobno




Postup

  1. 1

    Ocistime si surove krevety nechame chvostik ( ked mame varene tak dame az na poslednu chvilu len prehriat aby nam nestvrdli). Do trochu horuceho oleja vo woku dame zlahka oprazit nakrajany zazvor a cesnak. Pridame Thajsku cervenu kari pastu a cca. 1 minutu miesame a prazime. Pridame kokosove mlieko a dame do varu nechame trochu zahustnut ( tuk sa zacne odelovat).

  2. 2

    Pridame surove krevety , ochutime rybaciou omackou ( je to v podstate nahrada za sol , dakde som cital ze sa da nahradit oprazenymi ancovickami ktore sa uplne rozpustia pri vareni a dame este lyzickou cukru ( povodne sa dava palmovy struhany , ma viac karamelovu chut). Znizime plamen a varime pokial krevety nezmenia farbu ( velmi rychlo cca 5 minut ). Nakoniec vmiesame cerstve bazalkove listy ( je to lepsie s Thajskou sladkou bazalkou ale europska je OK)

  3. 3

    Ozdobime na tenucko nakrajanymi listkami z limetky ( original je z kafirovej limetky) a cerstvo nakrajanou cervenou chilli paprickou. Servirujem s ryzou. PS: v daktorych restauraciach este oprazia cast bazalkovych listkov .

Diskusia k receptu

lucylee
všetky suroviny mám okrem červenej karí pasty, ale tá sa dá zohnať, môže sa použiť napr. kura namiesto kreviet?
2010
lucylee, jasne daj kurcata a bude sa to volat Choo Chee Gai ( dufam opytaj sa thajskej kamaratky...)

jerica
Tak ti ďakujem , včera som mala u syna opekané krevety s hranolkami so sladkou čili omáčkou ,bezvadné chutné jedlo , len to šúpanie mi vadilo , od krevetovej vône som som si cítila prsty ešte večer . Na budúce ako ty , ale s kuraťa. :-)) (KK)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia