Choo Chee Goong, ชูชีกุ้ง, krevety v karí omáčke
Foto: 2010
Thajska kuchyna ma neobmedzene moznosti v komplexnom miesani chuti, od palivej do sladkej ,kyslej a slanej v jednom jedle.Aj tento tradicny recept kreviet v Zobraziť celý popisThajska kuchyna ma neobmedzene moznosti v komplexnom miesani chuti, od palivej do sladkej ,kyslej a slanej v jednom jedle.Aj tento tradicny recept kreviet v hustej omacke z kokosoveho mlieka a cervenej kari s chilli a cerstvou bazalkou je jeden z nich.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
400 ml |
|
1 strucik |
|
3 lyzice |
|
1 lyzica |
|
1 lyzicka |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 hrncek |
|
2 lyzice |
|
1 cm nakrajany nadrobno |
|
Postup
-
1
Ocistime si surove krevety nechame chvostik ( ked mame varene tak dame az na poslednu chvilu len prehriat aby nam nestvrdli). Do trochu horuceho oleja vo woku dame zlahka oprazit nakrajany zazvor a cesnak. Pridame Thajsku cervenu kari pastu a cca. 1 minutu miesame a prazime. Pridame kokosove mlieko a dame do varu nechame trochu zahustnut ( tuk sa zacne odelovat).
- 2
Pridame surove krevety , ochutime rybaciou omackou ( je to v podstate nahrada za sol , dakde som cital ze sa da nahradit oprazenymi ancovickami ktore sa uplne rozpustia pri vareni a dame este lyzickou cukru ( povodne sa dava palmovy struhany , ma viac karamelovu chut). Znizime plamen a varime pokial krevety nezmenia farbu ( velmi rychlo cca 5 minut ). Nakoniec vmiesame cerstve bazalkove listy ( je to lepsie s Thajskou sladkou bazalkou ale europska je OK)
- 3
Ozdobime na tenucko nakrajanymi listkami z limetky ( original je z kafirovej limetky) a cerstvo nakrajanou cervenou chilli paprickou. Servirujem s ryzou. PS: v daktorych restauraciach este oprazia cast bazalkovych listkov .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu