Predjedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Tuniak s rukolou a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Slávky s dusenou jarnou zeleninou

Večera

Varí: Branislav Štálnik

prazdny

Grilované a marinované papriky

Bezmäsité jedlá

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou

Bezmäsité jedlá

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Letný šalát so suchým sektom

Bezmäsité jedlá

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Lahodný šunkový nákyp k mäsu

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

Večera

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Sirene po šopsky

Bezmäsité jedlá

Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

prazdny

Slaný krokodíl

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Indiánska kukurica na grile

Bezmäsité jedlá

Kukuričné klasy potrieme olejom, okoreníme anízom a paprikou a zo 4 strán asi 2 minúty grilujeme....

prazdny

Grilované zeleninové papriky

Bezmäsité jedlá

Papriky zbavíme jadrovníkov, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme domäkka.

prazdny

Syrová roláda

Olovrant

Ementál ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale na hrúbku asi 3...

prazdny

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou

Predjedlá

Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

prazdny

Grilovaný hermelín s medom

Bezmäsité jedlá

Hermelíny vybalíme a vnútorné obaly uschováme.

prazdny

Vyprážaný syr po taliansky

Bezmäsité jedlá

Paradajkový pretlak zmiešame s múkou a vajcom.

prazdny

Syrové toasty s paradajkami a šunkou

Bezmäsité jedlá

Plátky toastového chleba natrieme maslom, položíme na ne plátok šunky, niekoľko koliesok paradajky a nakoniec plátok syra.

prazdny

Zapečené rajčiny s mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Rajčiny vložíme do vriacej vody, scedíme, olúpeme a nakrájame na plátky.

prazdny

Krabie tyčinky s paprikou

Olovrant

Na panvicu dáme olej a cibuľu, ktorú speníme, pridáme na kúsky nakrájanú papriku, vodu, osolíme, ...

prazdny

Papriky ako minútka

Bezmäsité jedlá

Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...

prazdny

Šalát rukola s parmskou tyčinkou

Bravčové mäso

Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, ...

prazdny

Krabie hrianky

Olovrant

Krabie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, majonézu, kečup, biely jogurt a tiež citrónovú šťavu, ...

prazdny

Minútka z hydiny a špenátu

Kuracie mäso

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie), opečieme,...

prazdny

Francúzska pečeňová pochúťka

Bravčové mäso

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny....

prazdny

Špenát s Nivou a slnečnicou

Bezmäsité jedlá

Špenát krátko podusíme, ochutíme soľou a cesnakom.

prazdny

Baklažánová zmes

Bezmäsité jedlá

Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za...