Foto: dorisa
Urobila som chlebík v domácej pekárničke. Nemali sme doma žiadny chlieb,ani pečivo, tak som všetky suroviny vhodila do pekárničky a chlieb bol na Zobraziť celý popisUrobila som chlebík v domácej pekárničke. Nemali sme doma žiadny chlieb,ani pečivo, tak som všetky suroviny vhodila do pekárničky a chlieb bol na stole. Suroviny su napísané tak,ako ich postupne davame do pekárničky.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na pečenie 500g chlebíka.
-
2
Všetky suroviny dáme do pekárničky, postupne,ako su napísané v rozpise, nie hocijako, volila som 500 g hotový chlieb, nastavila som pekárničku na program 2 a korka chrumkavá.
-
3
Po upečení chlieb vyberieme necháme na mriežke vychladnúť. Potom nakrájame a podávame s čímkoľvek, najlepší je čistý.
www.mojapekaren.sk/ako-vyberat-domacu-pekaren...
Mne sa nepacila struktura nijakeho chleba z nej - neda sa porovnat s tym, ktory sa pecie starym sposobom v rure a miesenia cesta mi tiez nikdy neprekazalo.
U nas ide hlavne o tu chrumkavu korocku a nie dosiahnut obmenu tunajsieho kupenskeho chlebika.
A nastasatie dnes aj syn pecie fantasticky chlebik vo svojej domacnosti osvedcenou technikou starych mam.
Ale uznavam, ze aj mladym gazdinkam sa tieto pomocky velmi pacia, hlavne pri mieseni.
Ten chlebík je iba z 350g múky, takže nezaplnil celú vaničku, preto nemá tvar ako kváder, vanička je dosť široká a cesto sa roztieklo.