Chlieb s jarnou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Jemný, mliečny, voňavý.

Suroviny

Postup

  1. Navážime a odmeráme si suroviny na prípravu cesta.
  2. Cesto som pripravila v pekárničke obvyklým spôsobom. Pred kysnutím cesto vyberieme a uložíme do jemne naolejovanej misy. Prikryjeme a na teplom mieste necháme aspoň hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme do obdlžníka.
  4. Cibuľku nakrájame na krúžky.
  5. Rozvaľkané cesto potrieme olivovým olejom, posypeme soľou a cibuľkou.
  6. Stočíme a nakrájame na roládky.
  7. Roládky ukladáme do formy. Nie však natesno. Ja som zvolila opäť domácu pekáreň.
  8. Formu odložíme na teplé miesto a roládky necháme ešte 30 minút podkysnúť.
  9. Potrieme ich žĺtkom a posypeme sezamovými semienkami.
  10. Pečieme v pekárničke alebo v rúre vyhriatej na 200 °C 30-40 minút.