Chlieb s jarnou cibuľkou (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Jemný, mliečny, voňavý.
Postup
- Navážime a odmeráme si suroviny na prípravu cesta.
- Cesto som pripravila v pekárničke obvyklým spôsobom. Pred kysnutím cesto vyberieme a uložíme do jemne naolejovanej misy. Prikryjeme a na teplom mieste necháme aspoň hodinu kysnúť.
- Vykysnuté cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme do obdlžníka.
- Cibuľku nakrájame na krúžky.
- Rozvaľkané cesto potrieme olivovým olejom, posypeme soľou a cibuľkou.
- Stočíme a nakrájame na roládky.
- Roládky ukladáme do formy. Nie však natesno. Ja som zvolila opäť domácu pekáreň.
- Formu odložíme na teplé miesto a roládky necháme ešte 30 minút podkysnúť.
- Potrieme ich žĺtkom a posypeme sezamovými semienkami.
- Pečieme v pekárničke alebo v rúre vyhriatej na 200 °C 30-40 minút.