Tento chlebík je veľmi dobrý k rôznym syrom alebo ako príloha k talianskym jedlám. Veľmi ľahký recept ktorý zvládnu aj začiatočníci.
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
7 g |
|
1 PL |
|
2 a 1/2 PL |
|
350 ml |
|
70 g |
|
1 až 2 PL, (podľa chuti) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do vyhriatej misky vysypeme celý obsah múky do ktorej vmiešame sušené kvasinky a soľ. Pokvapkáme po povrchu s olivovým olejom a urobíme dierku do stredu a pomaly pridávame teplú vodu. Všetko spolu vymiesime a dáme na pracovnú dosku posypanou múkou. Hnetieme cesto minimálne 10 minút kým nie je jemné a elastické.
- 2
Cesto rozvaľkáme na 2 cm a pridáme na drobno nakrájané olivy a rozmarín. Cesto zatvoríme zo strán a spracujeme olivy a rozmarín do cesta. Z vytvarujeme bochník ktorý položíme na olejom potretý papier na pečenie a nad-režeme na 8 častí. Prikryjeme kuchynskou fóliou ktorá je tiež potretá olivovým olejom a necháme kysnúť na teplom mieste cca 30 minút.
- 3
Vyhrejeme rúru na 200 °C a pečieme 30 až 35 minút pekne do zlata. Chlebík nám ešte pekne nakysne počas pečenie. Necháme vychladnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu