Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom

Autor receptu: lusinkab

Tento chlebík je veľmi dobrý k rôznym syrom alebo ako príloha k talianskym jedlám. Veľmi ľahký recept ktorý zvládnu aj začiatočníci.

20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do vyhriatej misky vysypeme celý obsah múky do ktorej vmiešame sušené kvasinky a soľ. Pokvapkáme po povrchu s olivovým olejom a urobíme dierku do stredu a pomaly pridávame teplú vodu. Všetko spolu vymiesime a dáme na pracovnú dosku posypanou múkou. Hnetieme cesto minimálne 10 minút kým nie je jemné a elastické.
  2. Cesto rozvaľkáme na 2 cm a pridáme na drobno nakrájané olivy a rozmarín. Cesto zatvoríme zo strán a spracujeme olivy a rozmarín do cesta. Z vytvarujeme bochník ktorý položíme na olejom potretý papier na pečenie a nad-režeme na 8 častí. Prikryjeme kuchynskou fóliou ktorá je tiež potretá olivovým olejom a necháme kysnúť na teplom mieste cca 30 minút.
  3. Vyhrejeme rúru na 200 °C a pečieme 30 až 35 minút pekne do zlata. Chlebík nám ešte pekne nakysne počas pečenie. Necháme vychladnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť!