Chlieb domáci (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som na seba veľmi hrdá,ale nie na chlieb,čo som upiekla,ale na to, že som si sama vložila fotky.Syna som prinútila,aby mi diktoval krok za krokom postup,keď mi pomáhal vložiť obrázky krtkovej torty a ja som si zapísala krok za krokom postup. Podarilo sa . Som v siedmom nebi.

20,40 minút
na 200,170 °C

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny,Z droždia,1 pl medu a trochu vlažnej vody som spravila kvások.Kým mi vykysol,odvážila som múky.
  2. Dnes som chlieb miesila v mixéri.Najprv som naliala do mixéra vodu a .kvások.Pridala som nastrúhané 2 malé varené zemiaky.
  3. Pomaly som prisýpala múku.Lopatkou som zhŕňala z bokov misky cesto,aby sa rovnomerne vymiesilo.
  4. Vymiesené cesto som vložila so misky.Nechala som cesto vykysnúť.Potom som ho preložila na dosku.Vytvarovala som chlieb .
  5. Bochník som dala na vymastený plech. Rúru som zapla na 200 °C . Do rúry na spodok som vložila misku s vriacou vodou. Chlieb som potrela vodou ,kým som ho vložila do rúry. . Na tejto teplote som ho piekla 20 minút.Potom som teplotu znížila na 170 °C a chlieb som piekla ešte 40 minút.Aj upečený chlieb som potrela vodou.Uložila som ho na mriežku.
  6. A tu je výsledok.Chlieb je vo vnútri vláčny.Kôrka chrumkavá.Mám rada v chlebe slnečnicové semienka.