Foto: babkamt
Recept som spomínala synovi. Pýtal sa ma, či som ho už robila. Nechce skúšať nové veci, ktoré som ja ešte nerobila. Tento Zobraziť celý popisRecept som spomínala synovi. Pýtal sa ma, či som ho už robila. Nechce skúšať nové veci, ktoré som ja ešte nerobila. Tento recept vkladám pre môjho syna, snáď mi to autorka odpustí. Manžel najprv frflal, že zase vymýšľam. No potom sa do posúcha pustil. Dal si ho aj na raňajky na miesto chleba:-) Zachutil mu. Určite ho budem piecť aj v budúcnosti:-) Vrelo doporučujem vyskúšať. Pridávam link : Chlebový posúch s rozmarínom (fotorecept)
na 220 °C
Postup
-
1
Použila som 300 g chlebovej múky T650 a 200 g pšeničnej celozrnnej múky.
-
2
Odvážené múky som preosiala so soľou, mletou rascou. Z 500 ml vlažnej vody, 1 čl cukru a 21 g droždia a 2 pl z odváženej hladkej múky som nechala vykysnúť kvások. Kvások som pridala k múke, pridala som 3 pl oleja, vypracovala som riedke cesto. Nechala som ho vykysnúť. Tento pracovný úkon som nefotila.
-
3
Plech s rozmerom 20 x 33 cm som vystlala papierom na pečenie, vložila som cesto, naolejovanou lyžicou som ho uhladila. Vrch som posypala hrubozrnnou morskou soľou. Rúru som vyhriala na 220°C. Kým sa rúra vyhriala, cesto ešte nakyslo. Posúch som piekla 25 minút.
-
4
Tu je v reze.
-
5
Dali sme si ho aj k plnenej paprike.
vyskusaj, balada :-)
A ten odobratý kúsok cesta sa niekde nazýva - nacesto, písalo sa aj tu o tom, a pamätám si aj, ako mama spomínala, že vždy vyškrabovali zvyšky cesta pri pečení chleba z toho koryta, alebo kde sa miesilo a nechali usušiť, potom použili pri ďalšom pečení, ale asi to poznáš.