Chlebové bochníky plnené sušenymi paradajkami a pečeným cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept ako skoro vsetky moje recepty som nasla na internete.

4-6
porcie
15+80 kysnutie minút
príprava
20+25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z muky, soli, cukru, kvasnic, vody a oleja som si mixerom vymiesala vlacne cesto. Cesto som prikryla potravinarskou foliou a dala som ho na teple miesto vykysnut.
  2. Struciky cesnaku som umyla, pokvapkala som ich olejom a piekla som ich aj so supkou vo vyhriatej rure 180C 20 minut. Ked bol cesnak upeceny vytlacila som ho zo supky. Islo to velmi lahko.
  3. Vykysnute cesto som prelozila na dosku, trochu som ho premiesila a nechala som ho este nakysnut asi tak 10 minut.
  4. Cesto som rozvalkala na velkost 35/25cm a rozdelila som ho na tretiny. Na prostrednu tretinu som ulozila 1/3 pokrajanych paradajok, peceneho cesnaku a posekanej bazalky.
  5. 1/3 cesta z pravej strany som prelozila na prostrednu cast s plnkou. Cesto som potrela olejom v ktorom boli nalozene paradajky a rozlozila som 2/3 paradajok, cesnaku a bazalky.
  6. Plnku som prikryla poslednou tretinou cesta z lavej strany. Takto zlozene cesto som prerezala na tri casti. Narezane kraje som postlacala dokopy.
  7. Najprv som mala tri vacsie bochniky. Potom som sa rozhodla ze jeden bochnik prerezem este na polovicku. Takze som mala dva velke a dva male. Vrch bochnikov som potrela olejom z paradajok a posypala som ich trochu paradajkami. Dat tam tie paradajky nebol moc dobry napad, lebo pri peceni sa niektore trochu spalili. Lepsie je vrch bochnikov potriet len olejom a posypat ich paradajkami, zvysnym cesnakom a bazalkou az ked su upecene.
  8. Bochniky som nechala este podkysnut. Podkysnute bochniky som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
  9. Tieto bochniky su chutne jest len tak same. Tiez su vyborne ako priloha k polievkam.