Chlebová tehla
Autor receptu: spydigy
Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum daaaaaaal :))) Recept je jednoduchý a rýchly. A výsledok stojí zato.
Postup
- Ak nemáte doma toust, tak kľudne môžete dať aj chlebík. Plátky chleba či toustu poukladame po okrajoch formy (niečo ako srnčí chrbát len hranatá forma) vajcia si uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť.
- Do misky si dáme natierkové maslo, pokrajane olivy, uhorku, papriku, nastruhany syr, šunku...proste všetko čo máte radi a zmiešame. Na spodnu časť chleba či toustu dáme trosku zmesy. Nato uložíme očistené vajcia (celé). A zvyšnú časť zmesy dáme na vajcia. (Tie vajcia musia byť v strede, aby keď sa to odkrojí aby to vyzeralo pekne. ) a na vrch dáme zas plátky toustu. necháme chvíľku odstáť v chladničke.
- Keď nám to trošku stuhlo tak vyklopíme formu a boky a vrch potrieme natierkovým maslom a posypemeho petržlenovou vňaťou a pažítkou, alebo možete dať aj nejaké ľanové či sezamové semienka.