Chlebová tehla

Autor receptu: spydigy

Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum daaaaaaal :))) Recept je jednoduchý a rýchly. A výsledok stojí zato.

30 minút
príprava

Postup

  1. Ak nemáte doma toust, tak kľudne môžete dať aj chlebík. Plátky chleba či toustu poukladame po okrajoch formy (niečo ako srnčí chrbát len hranatá forma) vajcia si uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť.
  2. Do misky si dáme natierkové maslo, pokrajane olivy, uhorku, papriku, nastruhany syr, šunku...proste všetko čo máte radi a zmiešame. Na spodnu časť chleba či toustu dáme trosku zmesy. Nato uložíme očistené vajcia (celé). A zvyšnú časť zmesy dáme na vajcia. (Tie vajcia musia byť v strede, aby keď sa to odkrojí aby to vyzeralo pekne. ) a na vrch dáme zas plátky toustu. necháme chvíľku odstáť v chladničke.
  3. Keď nám to trošku stuhlo tak vyklopíme formu a boky a vrch potrieme natierkovým maslom a posypemeho petržlenovou vňaťou a pažítkou, alebo možete dať aj nejaké ľanové či sezamové semienka.