Chilli con carne (fotorecept)
Autor receptu: egreska
..tak ako ho máme radi my..
Postup
- Na lyžici oleja si orestujeme nadrobno nasekanu cibulu.
- Pridame cesnak,papriku,rascu aj mletu papriku,chilli a premiešame.Chvilku orestujeme.
- Pridame mäso a nechame zatiahnut.Orestujeme do hneda.
- Kocku bujonu si rozmiešame v 2 dcl vriacej vody a zalejeme mäso.Pridame paradajky z konzervy a premiešame.Posolíme,okoreníme,pridame štipku cukru a kečup.Prikryjeme a nechame dusit asi 30 minut pomaly.
- Ak vam voda vyvrela a zostalo to moc suche, tak to trošku možete podliat.Pridame scedene fazulky.Nechame ešte asi 10 minut varit.Na zaver dochutíme ak treba.
- Vhodíme kocku čokolady a premiešame.
- Pridame majoranku a petrž.vnat.
- A podávame..my robievame k tomu bielu ryžu a naan chlieb :-)) A nepytajte sa prečo...lebo nám to tak chutí ...tentoraz som vyskušala naan od osoby najpovolanejšej na Vareche,od Mišky-výborný.Na tanieri dozdobíme kyslou smotanou.