Chilli con carne (fotorecept)

Autor receptu: egreska

..tak ako ho máme radi my..

Postup

  1. Na lyžici oleja si orestujeme nadrobno nasekanu cibulu.
  2. Pridame cesnak,papriku,rascu aj mletu papriku,chilli a premiešame.Chvilku orestujeme.
  3. Pridame mäso a nechame zatiahnut.Orestujeme do hneda.
  4. Kocku bujonu si rozmiešame v 2 dcl vriacej vody a zalejeme mäso.Pridame paradajky z konzervy a premiešame.Posolíme,okoreníme,pridame štipku cukru a kečup.Prikryjeme a nechame dusit asi 30 minut pomaly.
  5. Ak vam voda vyvrela a zostalo to moc suche, tak to trošku možete podliat.Pridame scedene fazulky.Nechame ešte asi 10 minut varit.Na zaver dochutíme ak treba.
  6. Vhodíme kocku čokolady a premiešame.
  7. Pridame majoranku a petrž.vnat.
  8. A podávame..my robievame k tomu bielu ryžu a naan chlieb :-)) A nepytajte sa prečo...lebo nám to tak chutí ...tentoraz som vyskušala naan od osoby najpovolanejšej na Vareche,od Mišky-výborný.Na tanieri dozdobíme kyslou smotanou.