Foto: honestka
Jedlo "Chilli Con Carne"- bezne nazyvane len "Chilli" a nazov je prevzaty zo španielčiny, kde znamená: "Papriky s Mäsom", alebo Pikantny Guláš. Tradičné verzie Zobraziť celý popisJedlo "Chilli Con Carne"- bezne nazyvane len "Chilli" a nazov je prevzaty zo španielčiny, kde znamená: "Papriky s Mäsom", alebo Pikantny Guláš. Tradičné verzie sú robene vzdy z čili papričky, s koreniami rozneho druhu a hovadzieho masa (nakrájanym na male kocky), ale vacsinou je v receptoch pouzivane mleté hovädzie mäso. Variácie, môžu vsak zahŕňať rôzne druhy mäsa, rovnako ako množstvo ďalších prísad. Toto jedlo je možno nájsť na celom svete.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 plechovky |
|
3/4 kg |
|
1 PL |
|
1-2 |
|
3-4 |
|
1 CL |
|
1x |
|
plechovka |
|
1 ks |
|
2 ks( |
|
plechovka |
|
1 PL |
|
1/2 CL |
|
2-3 ks |
|
1CL |
|
1/2 CJ |
|
Postup
-
1
Uvarte cervenu fazuľu v pripade, ak neužívate z plechovky. Do veľkeho hrnca, dajte na oleji dusit cibulu, cervenu papriku a mleté hovädzie maso. Pridajte paradajky, paradajkovu pastu, papriky a korenia a sol. Vsetko POMALY dusíme tak 1- 1.5 hod. podla potreby s podlievanim trochu vody (my pridavame aj vino, alebo pivo). Kontrolovať, aby sa nic neprilepilo obcas pomiešat. Nakoniec pridat z konzervy, (alebo vami uvarenu makku) fazulu a vsetko spolu nechat povarit, aby sa chute spojili a aby jedlo bolo take 'kasovite', nie suche. Vsetky koreniny v tomto recepte som dala podla toho, ze moj manzel ma rad ozaj ostru 'CHILI', vy si to upravte podla svojej chuti a radsej zacnite opatrne s pridavanim stiplavych koreni.
- 2
Hotovu CHILI- podavame s nastruhanym syrom - tu pouzivame Mozzarella, ktora sa velmi dobre rozpusta na horucej fazuli spolu s Parmigiano-Reggiano (Parmesan). Zalezi to len od osobnej chuti, ale syr lez zvysi pozitok jedla. K tomu podavame dobry cerstvy chlebik, (ja ho pekavam uspesne desatrocia sama, lebo na tie ich 'paperove' sme si nikdy nezvykli, naviac mozeme servirovat cerstvy zeleninovy salat. Navyse dobre vychladene pivo... a potom dlho nic neplanovat robit, lebo sa nevladzeme hybat!
- 3
Ked si Chili urobite z viacereho mnozstva surovin, (Vzdy lepsie chuti na druhy den), ked sa chute sa spoja. Da sa jest tak, ako u nas najlepsi kotlikovy gulas - cely tyzden, keby vydrzal... Dobru chut! Toto mnozstvo postaci na 6 dobrych porcii. Ospravedlnte prosim moje moje nedostatky v nazvoch, kedze si uz vsetko nepamatam. Na ozivenie ako na to mozete si kliknut na YT - je tam vela chili recptov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čo sa chuti týka, už dávno som nemal takú dobrotu. Vďaka za recept, budem asi robiť častejšie. Len otazočku, žijete v Mexiku? Tak sa mi zdalo podľa toho ako píšeš.
Nie zijeme desatrocia v zapadnej Canade.
No ja si myslím ,že ak dáš 1 poriadnu čili p.+2×jalapeno a cayanské korenie tak je to pecka...môj názor
Ktovie či to je ešte aktuálna otázka...
Aj ja mam rad tychto s rychlym postrehom 😆😆😆👍👍👍
Pozdravujem vsetkych😉👍