Cherumky

teniska - fotkateniska, 12. augusta 2013
Cherumky
Foto: teniska

alias chestnut-rum muffins alebo gaštanovorumové muffiny :)

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6,2 dkg
5 dkg
1 ks
10 dkg
1/2 ČL
0,5 dcl
1/2 ČL
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Vymiešame maslo s cukrom a vajcom. Pridáme múku s PDP, mlieko a vanilkový cukor. Pridáme rum - množstvo podľa chuti.

  2. 2

    Asi polku cesta porozdeľujeme na spodok košíčkov. Z rozmrazeného gaštanového pyré ušúľame v rukách guľky a jemne zatlačíme do cesta. Zvyškom cesta pozakrývame guľky a šup do rúry.

  3. 3

    Po dopečení môžme posypať škoricou. Bon apetit!

Diskusia k receptu

nixys
Chcem sa len spytat, aku muku treba? Moze byt aj hladka?
teniska
ja som robila z polohrubej :) ale zvyknem aj z hladkej alebo špaldovej celozrnnej :)
neposed
fajn, ze mas odskusane aj zo spaldovej, urobim zo spaldovej
teniska
:) oni sú také, neviem ako to opísať, také hutnejšie akokeby. Že sa ťažšie prehĺtajú :D ale aj tak sú najlepšie podľa mňa ;)
valeri
Boduješ dievča :-)), ale ak ich budem robiť, dám len tak po kúsku gaštanového pyré, nebudem ho guľkať, možno budú menej hutné.
modrykamen
Už Dávno ma nezaujal recept ako tento. Pre mňa novinka. Čo sa človek na VARECHE nedozvie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia