Cheesecake so slaným karamelom
Foto: potravinarskavyrobaliana
12
porcií
porcií
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Sušienkový základ: | |
200 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 bal. |
|
10 PL |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
Poleva: | |
200 g |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pomelieme sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a natlačíme sušienky na dno tortovej formy.
- 2
Zlatý krém zmiešame s mliekom a dolejeme k ostatným surovinám na plnku. Zmiešame lyžicou a vylejeme na sušienkový základ.
- 3
Upečieme pri 170 °C 45 minút.
- 4
Karamelové kondenzované mlieko, mlieko a štipku soli zohrejeme v mikrovlnnej rúre a rozmiešame do hladka. Na ešte horúci cheesecake natrieme polevu a necháme vychladnúť.
- 5
Ak sa vám sušienkový základ nebude chcieť spojiť, môžete pridať 2 PL mlieka.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu