Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake so slaným karamelom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 16. januára 2020
12
porcií
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Sušienkový základ:
200 g
100 g
Plnka:
1 kg
250 g
2 ks
2 bal.
10 PL
100 ml
1 bal.
Poleva:
200 g
2 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Pomelieme sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a natlačíme sušienky na dno tortovej formy.

  2. 2

    Zlatý krém zmiešame s mliekom a dolejeme k ostatným surovinám na plnku. Zmiešame lyžicou a vylejeme na sušienkový základ.

  3. 3

    Upečieme pri 170 °C 45 minút.

  4. 4

    Karamelové kondenzované mlieko, mlieko a štipku soli zohrejeme v mikrovlnnej rúre a rozmiešame do hladka. Na ešte horúci cheesecake natrieme polevu a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Ak sa vám sušienkový základ nebude chcieť spojiť, môžete pridať 2 PL mlieka.

Diskusia k receptu

hannes
Zákusky tohto typu mám rád. Bývajú chutné a rád ich robím. Mám iba malú poznámku - ja som mikrovlnku vyhodil, takže tú polevu stvorím na vodnom kúpeli...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia