Recept ma zaujal v Knihovničke Receptov Nejlepší domácí řezy IX a tak som ho vyskúšala. Vôbec toho nebanujem.
Suroviny
| 300 g |
|
| 80 g |
|
| Tvarohový krém: | |
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 7 ks |
|
| 170 g |
|
| Malinová pena: | |
| 4 PL |
|
| 6 plátkov |
|
| 700 g |
|
| 5 PL |
|
| 1 ks |
|
| 500 ml |
|
| Na dohotovenie: | |
| 50 g |
|
Postup
-
1
Sušienky dáme do igelitového vrecka a valčekom ich jemne rozdrtíme. Tieto omrvinky premiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes dáme na plech (30 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Plech odložíme na chladné miesto.
-
2
V miske zmiešame tvaroh s mascarpone so solamylom a citrónovou kôrou.
-
3
Pridáme vajíčka, ktoré rozšľaháme s kryštálovým cukrom a dobre šľahačom vyšľaháme.
- 4
A lyžicou opatrne rozotrieme na vychladnutý sušienkový základ, uhladíme povrch a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 C. Po 15 minútach stiahneme teplotu na 120 C a koláč dopečieme.
- 5
Necháme vychladnúť na plechu.
- 6
Medzitým si pripravíme malinovú penu. Želatínové plátky namočíme v troche vody, necháme naboptnať a potom zohrejeme - pozor nesmie vrieť. Maliny rozmixujeme. Vlažnú želatínu vmiešame do malinového pyré a základ vmiešame do vyšľahanej šľahačky s práškovým cukrom.
- 7
Penu rozotrieme na upečený cheesecake. Najmenej tri hodiny necháme dáme chladiť do chladničky.
- 8
Potom ozdobíme bielou čokoládou. Použila som tú čo sa len ohreje v sáčiku, odstrihne sa rožok a môže sa použiť.
- 9
Keď čokoláda zatuhne, nakrájame rezy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









torty.Nekritizujem,iba sa mi zda ,ze 7 vajec je vela .V mnohych cheesecake
receptoch je na kazdych 250g syra predpisane 1 vajce.
Vdaka za inspiraciu s malinovou penou.KK.5*.