Cheesecake s malinovou penou (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Recept ma zaujal v Knihovničke Receptov Nejlepší domácí řezy IX a tak som ho vyskúšala.
Vôbec toho nebanujem.
Postup
- Sušienky dáme do igelitového vrecka a valčekom ich jemne rozdrtíme. Tieto omrvinky premiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes dáme na plech (30 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Plech odložíme na chladné miesto.
- V miske zmiešame tvaroh s mascarpone so solamylom a citrónovou kôrou.
- Pridáme vajíčka, ktoré rozšľaháme s kryštálovým cukrom a dobre šľahačom vyšľaháme.
- A lyžicou opatrne rozotrieme na vychladnutý sušienkový základ, uhladíme povrch a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 C. Po 15 minútach stiahneme teplotu na 120 C a koláč dopečieme.
- Necháme vychladnúť na plechu.
- Medzitým si pripravíme malinovú penu. Želatínové plátky namočíme v troche vody, necháme naboptnať a potom zohrejeme - pozor nesmie vrieť.
Maliny rozmixujeme. Vlažnú želatínu vmiešame do malinového pyré a základ vmiešame do vyšľahanej šľahačky s práškovým cukrom.
- Penu rozotrieme na upečený cheesecake. Najmenej tri hodiny necháme dáme chladiť do chladničky.
- Potom ozdobíme bielou čokoládou. Použila som tú čo sa len ohreje v sáčiku, odstrihne sa rožok a môže sa použiť.
- Keď čokoláda zatuhne, nakrájame rezy.