Cheesecake s malinovou penou (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Recept ma zaujal v Knihovničke Receptov Nejlepší domácí řezy IX a tak som ho vyskúšala. Vôbec toho nebanujem.

Suroviny

Postup

  1. Sušienky dáme do igelitového vrecka a valčekom ich jemne rozdrtíme. Tieto omrvinky premiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes dáme na plech (30 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Plech odložíme na chladné miesto.
  2. V miske zmiešame tvaroh s mascarpone so solamylom a citrónovou kôrou.
  3. Pridáme vajíčka, ktoré rozšľaháme s kryštálovým cukrom a dobre šľahačom vyšľaháme.
  4. A lyžicou opatrne rozotrieme na vychladnutý sušienkový základ, uhladíme povrch a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 C. Po 15 minútach stiahneme teplotu na 120 C a koláč dopečieme.
  5. Necháme vychladnúť na plechu.
  6. Medzitým si pripravíme malinovú penu. Želatínové plátky namočíme v troche vody, necháme naboptnať a potom zohrejeme - pozor nesmie vrieť. Maliny rozmixujeme. Vlažnú želatínu vmiešame do malinového pyré a základ vmiešame do vyšľahanej šľahačky s práškovým cukrom.
  7. Penu rozotrieme na upečený cheesecake. Najmenej tri hodiny necháme dáme chladiť do chladničky.
  8. Potom ozdobíme bielou čokoládou. Použila som tú čo sa len ohreje v sáčiku, odstrihne sa rožok a môže sa použiť.
  9. Keď čokoláda zatuhne, nakrájame rezy.