Foto: azzaro
Čokoládová poleva a hrozienka v rume príjemne ozvláštňujú tento Cheesecake. Zaujímavosťou, je že ho vôbec netreba piecť vo vodnom kúpeli. Čiže ak sa bojíte Zobraziť celý popisČokoládová poleva a hrozienka v rume príjemne ozvláštňujú tento Cheesecake. Zaujímavosťou, je že ho vôbec netreba piecť vo vodnom kúpeli. Čiže ak sa bojíte piecť cheesecake vo vodnom kúpeli skúste tento, chutí výborne :). Akurát pozor na dobu namáčania hrozienok v rume, moje boli namočené tak 28 hodín, príjemne po upečení hrejú žalúdok :). Ak pečiete Cheesecake prvý krát prečítajte ci článok Ako upiecť Cheesecake na strn: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/2014/10/ako-upiect-cheesecake.html
na 150 °C
Suroviny
75 g |
|
45 g |
|
75 g |
|
50 g |
|
120 g |
|
Plnka: | |
300 g |
|
160 g |
|
3 ks |
|
50 g |
|
75 g namočené v rume |
|
50 g |
|
Poleva: | |
80 g |
|
40 ml |
|
Forma: | |
24 cm |
|
Postup
-
1
Trúbu zapneme na 150°C a tortovú formu 24cm vystelieme papierom na pečenie. Múku, kakao, semolinu a cukor preosejeme do misky a pridáme maslo. Prstami spracujeme na hnedé cesto. Cesto povtláčame po celom spodku formy a aj po obvod formy (mne to vyšlo zhruba viac ako je polka výšky formy). Cesto poriadne popicháme vidličkou a dáme do predohriatej trúby piecť na 15minút. Po upečení vytiahneme na mriežku. Trúbu nevypíname.
- 2
Medzitým si pripravíme náplň: Cream cheese, jogurt, vajíčka a cukor šľahačom spracujeme na konzistentnú hmotu, pridáme hrozienka a čokoládu. Ak chcete pridajte aj 3 lyžice rumu, v ktorom boli hrozienka namočené. Všetko spolu zamiešame a nalejeme na upečené cesto. Cheesecake dáme späť do trúby a pečieme zhruba 40-50 minút, tak aby sa vrch vôbec netriasol a mal jemne zlatistú farbu. Necháme v pootvorenej trúbe vychladnúť (nezľaknite sa pri chladnutí cheesecake klesne).
- 3
Ak chcete urobte si na vrch čokoládovú polevu (odporúčam). Do kastróliku dáme šľahačku a zahrejeme (nesmie bublať). Horúcu šľahačku odstavíme a zamiešame čokoládu, tak aby sa dobre spojila so šľahačkou. Ak chcete pridajte si aj lyžicu medu (, pridá čokoláde lesk a sladkosť- ja ju ale nepridávam). Takto pripravenú čokoládovú polevu nelejeme na cheesecake a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky tak na hodinku, aby čokoláda poriadne stuhla. Dobrú chuť K:) Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/
- 2
je uplne jedno ci pouzijes susienkovy korpus alebo si ho vyrobis. u mna ide skor o to ci sa mi chce alebo nie :). a samozrejme je to zdravsie.... (ale pohodlnost prevlada:) ).
klasicky sa pecie vo vodnom kupeli a nedava sa tvaroh ale cream cheese (to je klasika a tiez original). je velky rozdiel ci sa pouziva tvaroh alebo cream cheese. tvaroh je daleko hutnejsi ako napr. Lucina. a tiez ma inu chut. samotna napln je v podstate tekuta ked ju lejes na zaklad- teda taka by mala byt. a ked je hotovy mal by sa trosicku este v strede triast. to s tvarohom asi nespravis (predpokladam). ale tento recept je samozrejme iny (tu sa nic netrasie ale vysledok je tiez velmi jemny).
no a cheesecake sa pecie vo vodnom kupeli aby nepopraskal. voda sposobuje ze teplo v trube je vyrovnane (co samozrejme normalne nie je a cheesecake je na to citlivy). predpokladam ze ale ak das tvaroh tak mozes kludne vynechat vodny kupel. tak isto ako mascarpone. pri nom netreba vodny kupel. cheesecake z mascarpone je sitce zaujimavy ale na mna je tazky. ja mam rada ked je cheesecake lahucky (to s tvarohom nespravis).
inak rozne varianty chream cheesu najdes tu: karolina-azzaro.blogspot.sk/2014/10/ako-upiect-cheesecake.html...
ale inak medzi nami pouzi co len chces. v SR je chream cheese pomerne drahy. hlavne ak mas doma niekoho kto chce cheesecake casto :).
dobru chut a uzi si pecenie. moc sa nestresuj s tym ako a co. pokial ti to chuti to je najdolezitejsie :)
k