Vyprážané mäsové pirohy

Chebureki (fotorecept)

Autor receptu: niika

8
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca 30 minút odležať. Plnka: Do pomletého mäsa pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, korenie, soľ a hrnček vody. Premiešame, plnka má byť veľmi riedka. Chebureki sú veľmi chutné s mletým teľacím, hovädzím alebo aj kuracím mäsom.
  2. Cesto rozdelíme na 8 častí. Každý bochníček rozvaľkáme na tenkú placku a naplníme plnkou. Cesto po krajoch dôkladne spojíme prstami a potom vidličkou zatlačíme.
  3. Vyprážame na rozohriatom oleji z každej strany cca 5 minút.