Vyprážané mäsové pirohy
Chebureki (fotorecept)
Autor receptu: niika
8 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- 1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca 30 minút odležať.
Plnka: Do pomletého mäsa pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, korenie, soľ a hrnček vody. Premiešame, plnka má byť veľmi riedka.
Chebureki sú veľmi chutné s mletým teľacím, hovädzím alebo aj kuracím mäsom.
- Cesto rozdelíme na 8 častí. Každý bochníček rozvaľkáme na tenkú placku a naplníme plnkou. Cesto po krajoch dôkladne spojíme prstami a potom vidličkou zatlačíme.
- Vyprážame na rozohriatom oleji z každej strany cca 5 minút.
|