Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom

Autor receptu: juri580nl

Tento recept som našiel na jednej stránke (Tasty). Upravil som ho sám a aj varil už niekoľkokrát (sám) a tak sa S ním chcem podeliť S vami :-)

20-25 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si kuracie prsia na kocky, čierne olivy na kolieska. Prelisujeme si cesnak. Pripravíme si vývar alebo bujón a smotanu. Umyjeme si špenát alebo paradajky, paradajky nakrájame na štvrťky.
  2. Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej a hneď aj kuracie prsia. Popražíme, aby boli biele, pridáme prelisovaný cesnak, popražíme 3-4 minúty a vlejeme vývar alebo bujón, pomiešame a po 2 až 3 minútach pridáme olivy. Ak začína vrieť, vlejeme smotanu, zamiešame a ak opäť začne vrieť, pridáme cestoviny, poriadne to všetko premiešame (ak je potrebné, vlejeme mlieko),pridáme špenát alebo paradajky, stíšime plameň a varíme, pokiaľ cestoviny nebudú uvarené (20-30 minút), samozrejme premiešavame (ja pre istotu každé 2 minúty). Ak sú cestoviny uvarené, vsypeme nastrúhaný parmezán (nemusí byť). Najlepšie je to so šalátovými listami a čerstvým špenátom na vrchu. DOBRÚ CHUŤ! :-)