3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji a spraženom, na plátky pokrájanom, cesnaku si orestujeme na kocky pokrájané kuracie mäsko. Okoreníme tymianom a bazalkou. Mäsko necháme na malom plameni ešte aspoň 10 minút popražiť.
- 2
Zatiaľ si do druhého hrnca vytlačíme bambíno syr a nastrúhaný tvrdý syr, roztavíme na malom plameni, pridáme bazalku a oregano. Necháme kým trocha nepovrie a neroztaví sa syr úplne. Stíšime plameň a pridáme kyslú smotanu a opäť necháme zovrieť.
- 3
Do syrovej omáčky pridáme mäkké mäsko rozmiešame a túto omáčku môžeme zmiešať s uvarenými cestovinami. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len ktovie či už vtedy pri konzumácii s ňaňom pokročila natoľko, že zistila že ešte okrem drevených lyžíc, spoločnej misky a drevákov pred 20-timi rokmi existovali aj hliníkové zo Sandriku Horné či Dolné Hámre. Pani afataga tu veľmi rada dáva do laty mladých adeptov kuchárstva. Holt, roky nezastavíš.