Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Autor receptu: edith
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre tento postup. Ak niekoho recept zaujme ... odporúčam vyskúšať. Mne veľmi chutil nakoľko som ho robila z mojich obľúbených špaldových cestovín :-) a jarnej cibuľky, ktorá patrí v tomto období medzi najčastejšiu používanú zeleninu u mňa v kuchyni.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny si uvaríme vo vode, do ktorej si dáme soľ a trochu olivového oleja. Necháme po variť ( cca 10 min. )
Scedíme a odložíme bokom. Cibuľu , chilli papriku, reďkovky , cesnak a aj jarnú cibuľku si nakrájame na ľubovolné rozmery ( ja som ich nakrájala na drobnejšie okrem reďkovky ).
- Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú zeleninu, pridáme čierne korenie, soľ, bazalku, pažítku a petržlenovú vňať.
Táto zelenina je veľmi jemná takže stačí opražiť len chvíľku ( ja som nechala cca 5 min. )
Pridáme cestoviny, spolu so zeleninou dobre premiešame a chvíľku popražíme. ( 2-3 min.) ( preto som varila cestoviny iba 10 min. aby neboli úplne mäkké ) .
- Podávame na tanieri s posýpkou z bryndze a jarnou cibuľkou. Ja som si povrch cestovín posypala s cca ( 40 g ) bryndze, ( zbožňujem čerstvú a hlavne domácu )...
Prajem dobrú chuť.