Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou

Autor receptu: edith

Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre tento postup. Ak niekoho recept zaujme ... odporúčam vyskúšať. Mne veľmi chutil nakoľko som ho robila z mojich obľúbených špaldových cestovín :-) a jarnej cibuľky, ktorá patrí v tomto období medzi najčastejšiu používanú zeleninu u mňa v kuchyni.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme vo vode, do ktorej si dáme soľ a trochu olivového oleja. Necháme po variť ( cca 10 min. ) Scedíme a odložíme bokom. Cibuľu , chilli papriku, reďkovky , cesnak a aj jarnú cibuľku si nakrájame na ľubovolné rozmery ( ja som ich nakrájala na drobnejšie okrem reďkovky ).
  2. Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú zeleninu, pridáme čierne korenie, soľ, bazalku, pažítku a petržlenovú vňať. Táto zelenina je veľmi jemná takže stačí opražiť len chvíľku ( ja som nechala cca 5 min. ) Pridáme cestoviny, spolu so zeleninou dobre premiešame a chvíľku popražíme. ( 2-3 min.) ( preto som varila cestoviny iba 10 min. aby neboli úplne mäkké ) .
  3. Podávame na tanieri s posýpkou z bryndze a jarnou cibuľkou. Ja som si povrch cestovín posypala s cca ( 40 g ) bryndze, ( zbožňujem čerstvú a hlavne domácu )... Prajem dobrú chuť.