Cestoviny s hubami

Autor receptu: ketrink3

Mám rada cestoviny aj huby, tak prečo ich nespojiť. Manžel sa tento rok posnažil a nejaké huby nazbieral a pritom si obzrel aj maca, tak patrí sa ho odmeniť dobrým jedlom. Niečo som odkukala z receptov a niečo vylepšila podľa vlastnej chuti.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušené dubáky zalejeme vodou a necháme stáť asi 30 minút. Nakrájame ich nadrobno a vodu z nich si odložíme do omáčky. Šampiňóny nakrájame na plátky. Uvaríme cestoviny.
  2. Cesnak a umytú petržlenovú vňať pokrájame nadrobno. Asi jednu lyžicu vňate odoberieme a odložíme. V panvici zohrejeme olej, pridáme huby a podusíme. Pridáme cesnak, petržlenovú vňať, smotanu, citrónovú šťavu, osolíme a okoreníme. Ak treba omáčku zriediť, pridáme vodu z húb.
  3. Cestovinu zmiešame s omáčkou a zvyšnou petržlenovou vňaťou.