Cestoviny plnené špenátom a syrom
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a lyžicou vytlačíme
prebytočnú vodu. V miske zmiešame paradajkovú omáčku so strúčikom cesnaku a rozotrieme na dno pekáča. Do mixéra vložíme špenát, ricottu (alebo tvaroh) a nastrúhaný tvrdý syr a všetko pomixujeme.
- Špenátovo– syrovú zmes osolíme, okoreníme, nastrúhame do nej trochu muškátového orieška a touto zmesou naplníme vrecko, na ktorom odstrihneme jeden rožtek a plníme cestoviny. Keď sú cestoviny naplnené, môžeme to celé posypať parmezánom alebo zvyšným syrom.
- Zmes prikryjeme a dáme celé do rúry prehriať. Po chvíli zapečieme – len chvíľu, aby sa cestoviny nevysušili. Podávame so šalátom.
|