Cestoviny plnené špenátom a syrom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a lyžicou vytlačíme prebytočnú vodu. V miske zmiešame paradajkovú omáčku so strúčikom cesnaku a rozotrieme na dno pekáča. Do mixéra vložíme špenát, ricottu (alebo tvaroh) a nastrúhaný tvrdý syr a všetko pomixujeme.
  2. Špenátovo– syrovú zmes osolíme, okoreníme, nastrúhame do nej trochu muškátového orieška a touto zmesou naplníme vrecko, na ktorom odstrihneme jeden rožtek a plníme cestoviny. Keď sú cestoviny naplnené, môžeme to celé posypať parmezánom alebo zvyšným syrom.
  3. Zmes prikryjeme a dáme celé do rúry prehriať. Po chvíli zapečieme – len chvíľu, aby sa cestoviny nevysušili. Podávame so šalátom.