Cestovinky - rýchlovka na večer

Autor receptu: toshiba

Momentálne som pár dní sama doma a hľadala som v chladničke čo si uvarím na večeru tak narýchlo...

7 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvariť cestoviny Al dente v posolenej vode s trochou oleja.
  2. Nakrájať cibuľu na malé kúsky a osmažiť- dávať pozor aby sa moc nepripiekla. Pridať na malé kúsky nakrájanú papriku a podliať s vodou. Nechať podusiť aby zmäkla. Po chvíli pridať tiež na malé kúsky nakrájané rajčiny - vznikne masa ako na lečo,nechať tiež trochu podusiť ale dávať pozor aby sa nerozvarila. Ak bude treba pridať ešte trocha vody-nie moc!! Pridať bylinky - ja som použila provensálske.
  3. Uvarené cestoviny scediť. Ja pridávam ešte kúsok masla pre chuť.
  4. Do uvarenej zeleninovej masy pridať bujón-použila som bujón Bouillon pur od Knorr s kuracou príchuťou - nie je to kocka: predáva sa po 8 kusoch, balené sú každý samostatne v plastovej krabičke a má huspeninovú konzistenciu. Preto ho treba iba vložiť medzi zeleninovú masu a jedlo je ochutené.
  5. Nakoniec pridať sladkú smotanu- jedlo sa už nevarí aby nevznikla kaša. Naložiť horúcu zmes na cestoviny na tanier a posypať strúhaným syrom. Syr sa krásne roztečie...
  6. Chutilo mi vynikajúco s pohárom červeného vínka. Keď mi príde "skoromanžel" domov, tak mu ho určite vyčarujem na rýchlu večeru ak náhodou nebude čas cez deň variť veľký obed a večeru. Dúfam, že bude chutiť aspoň tak ako mne.