Foto: andy54
Na tomto recepte je najlepšie to, že je veľmi jednoduchý, lacný a chutný. Väčšinou ich robím k vysmážanému mäsu. Keďže mojej dcérke veľmi chutia, Zobraziť celý popisNa tomto recepte je najlepšie to, že je veľmi jednoduchý, lacný a chutný. Väčšinou ich robím k vysmážanému mäsu. Keďže mojej dcérke veľmi chutia, zvyknem ich spraviť samotné alebo s ryžou. Recept ma naučila moja mama.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Keďže tento recept najviac používam zo zbytku, čo doobalujem mäso, pripravíme si veci na obalovanie. Ak sa púšťame len do cestíčok, nemusíme si to takto rozdeliť.
-
2
Do misky si dáme vajíčka a mlieko cca 1-2 dcl. Premiešame. Pridáme strúhanku a múku. Strúhanky k múke ide vždy pomer 2:1. Premiešame a spravíme si polohusté cesto.
-
3
Vysmážame na miernom oleji.
-
4
Necháme odkvapkať a podávame samostatne alebo k mäsu.
varecha.pravda.sk/recepty/gulky-bambulky/3725-pouzi.html...