Cestíčka fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 30. júna 2010
Cestíčka (fotorecept)
Foto: andy54

Na tomto recepte je najlepšie to, že je veľmi jednoduchý, lacný a chutný. Väčšinou ich robím k vysmážanému mäsu. Keďže mojej dcérke veľmi chutia, Zobraziť celý popisNa tomto recepte je najlepšie to, že je veľmi jednoduchý, lacný a chutný. Väčšinou ich robím k vysmážanému mäsu. Keďže mojej dcérke veľmi chutia, zvyknem ich spraviť samotné alebo s ryžou. Recept ma naučila moja mama.

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks




Postup

  1. 1

    Keďže tento recept najviac používam zo zbytku, čo doobalujem mäso, pripravíme si veci na obalovanie. Ak sa púšťame len do cestíčok, nemusíme si to takto rozdeliť.

    Cestíčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dáme vajíčka a mlieko cca 1-2 dcl. Premiešame. Pridáme strúhanku a múku. Strúhanky k múke ide vždy pomer 2:1. Premiešame a spravíme si polohusté cesto.

    Cestíčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vysmážame na miernom oleji.

    Cestíčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme odkvapkať a podávame samostatne alebo k mäsu.

Diskusia k receptu

torticka
Toto robíme doma, keď robíme rezne. Len múku dávame hladkú, lebo obaľujeme v hladkej. Andy, skúste pridať troška sódy bicarbony. To je potom také nadýchané a dá sa zjesť aj samostatne, presne ako píšete.
evas13
Toto veľmi rada si urobím, keď vyprážam rezne. A skúsim to aj so sódou bikarbónou.
zdezda
:-) aj my si to robievame a je to aj dobrá príloha k polievkam:-)))
jezibabka1
robím to aj ja, lebo moja dcéra to tiež ľúbi, tak keď vyprážam, stále jej urobím aspoň 4 "pagáčiky" :)
5ulka
jeeeej, to bolo najobľúbenejšie nedeľné jedlo....ako dieťa som nemala rada mäso, tak cestičko bolo stále moje namiesto rezňov =)
ejta
Mne to aj tak najviac chutí surové kým nám to mama vypražila, tak sme jej to vždy stihli zjesť :-) a môj syn sa to naučil odo mňa, len my tam nedávame múku, iba vajíčko, strúhanku a vegetu.....
morenajea
poznám, tieto placky robím vždy zo zvyšku vajíčka pri obaľovaní.
jedlik
hmmmmmmmmmmmmm mnam tieto placky si urobim dnes na veceru alebo obed
emsen
ja som zatiaľ to vždy urobila a dala môjmu havovi,že nech má aj on niečo ,ako rezne .....
janazjarku
A ja zase vôbec nedám strúhanku, ale šupnem tam sušenú petržlenovú vniatku, alebo pažítku po prípade nastrúham trošku syra. V časoch kým som nevedela, že mäsko môže byť aj dobré mi ho tiež mamka dávala namiesto nedeľného rezňa :-)
hortenzia51
moji synovia,keď boly malí ,tak zo zvyšku vajička -pridaním struhaného syra ,trocha iných korenin som ich piekla pretože maskovu nemali radi,volali to cestovný rezeň,,ale aj teraz si pridaju k meskovej aj cestovný rezeň ten musi ešte aj teraz byť---
jeka
ja to tiež robím,a najma manžel,ale bez múky sú ľahšie.Naučila som sa robiť aj zemiakové placky so strúhankou a trochou sody bic. a sú výborné.
andy54
Viem, že sa to robí všeliak.....Pamätám sa, keď som ich prvýkrát robila pre priateľa. Povedal, že jemu také nechutí. No keď boli hotové a potajme ich ochutnal, skoro všetko zjedol. Vtedy som zistila, že oni to robili doma inak a to mu nechutilo.
qaroh
Toto robím aj ja, pretože každému zostane z obaľovania rezňov. Aby neboli moc ťažké môžete vynechať múku, alebo pridať trošku sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva a potom už hocičo čo máte radi. Korenie, bylinky, cesnak, atď...
andy54
nakoľko to papajú už len deti, tak tam cesnak ani bylinky nepridávam :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia