Cestíčka (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Na tomto recepte je najlepšie to, že je veľmi jednoduchý, lacný a chutný. Väčšinou ich robím k vysmážanému mäsu. Keďže mojej dcérke veľmi chutia, zvyknem ich spraviť samotné alebo s ryžou. Recept ma naučila moja mama.
6 porcií |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Keďže tento recept najviac používam zo zbytku, čo doobalujem mäso, pripravíme si veci na obalovanie. Ak sa púšťame len do cestíčok, nemusíme si to takto rozdeliť.
- Do misky si dáme vajíčka a mlieko cca 1-2 dcl. Premiešame. Pridáme strúhanku a múku. Strúhanky k múke ide vždy pomer 2:1. Premiešame a spravíme si polohusté cesto.
- Vysmážame na miernom oleji.
- Necháme odkvapkať a podávame samostatne alebo k mäsu.