Cestíčka (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Na tomto recepte je najlepšie to, že je veľmi jednoduchý, lacný a chutný. Väčšinou ich robím k vysmážanému mäsu. Keďže mojej dcérke veľmi chutia, zvyknem ich spraviť samotné alebo s ryžou. Recept ma naučila moja mama.

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Keďže tento recept najviac používam zo zbytku, čo doobalujem mäso, pripravíme si veci na obalovanie. Ak sa púšťame len do cestíčok, nemusíme si to takto rozdeliť.
  2. Do misky si dáme vajíčka a mlieko cca 1-2 dcl. Premiešame. Pridáme strúhanku a múku. Strúhanky k múke ide vždy pomer 2:1. Premiešame a spravíme si polohusté cesto.
  3. Vysmážame na miernom oleji.
  4. Necháme odkvapkať a podávame samostatne alebo k mäsu.