Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35-40 minút tepelná úprava |
Postup- Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec zalejeme olejom, v ktorom mäso párkrát obrátime. Je dobré skombinovať cesnakovú pastu s čerstvým cesnakom, zvýrazňuje to chuť.
- Pred samotným grilovaním treba mať dobre pripravenú pahrebu, do ktorej zahrabeme zemiaky aj so šupou.
- Jahňacinu grilujeme podľa toho, či chceme mať mäso doružova alebo radšej prepečené. Ak chceme mať mäso šťavnaté, zabalíme ho do alobalu a položíme do pahreby kosťou nadol na 12 až 14 minút podľa teploty.
- Zemiaky sa robia dlhšie, preto ich dáme do pahreby asi o 10 minút skôr, aby všetko bolo dokončené naraz. Kto chce mať istotu, môže si rebierka narezať a opiecť ich na rošte asi 2 – 3 minúty.
|