Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec zalejeme olejom, v ktorom mäso párkrát obrátime. Je dobré skombinovať cesnakovú pastu s čerstvým cesnakom, zvýrazňuje to chuť.
  2. Pred samotným grilovaním treba mať dobre pripravenú pahrebu, do ktorej zahrabeme zemiaky aj so šupou.
  3. Jahňacinu grilujeme podľa toho, či chceme mať mäso doružova alebo radšej prepečené. Ak chceme mať mäso šťavnaté, zabalíme ho do alobalu a položíme do pahreby kosťou nadol na 12 až 14 minút podľa teploty.
  4. Zemiaky sa robia dlhšie, preto ich dáme do pahreby asi o 10 minút skôr, aby všetko bolo dokončené naraz. Kto chce mať istotu, môže si rebierka narezať a opiecť ich na rošte asi 2 – 3 minúty.