Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Včera som k narodeninám dostala od detí mažiar, ktorý som už dlho chcela :) Ako inak, musela
som ho dnes
vyskúšať, a môžem Vám ho iba odporučiť ! Je to skvelá vec, už sa teším na čerstvé bylinky zo
záhradky, a na
experimentovanie pri vymýšľaní rôznych marinád.
Postup
- Všetky suroviny na marinádu okrem oleja, dáme do mažiara, a dôkladne ich rozdrvíme na kašu. Potom pridáme olej a premiešame.
- Marinádou dôkladne potrieme mäso. Aspoň hodinku (v mojom prípade) necháme marinovať.
- Mäso poukladáme na pekáč, podlejeme vývarom, prikryjeme a pečieme.
- Mäsko po upečení (piekla som ho zakryté 45 minút, odokryté som nechala zapiecť cca 20 minút).
- Ako prílohu som zvolila ryžu, preliala výpekom a naservírovala, dobrú chuť :-)