Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Včera som k narodeninám dostala od detí mažiar, ktorý som už dlho chcela :) Ako inak, musela som ho dnes vyskúšať, a môžem Vám ho iba odporučiť ! Je to skvelá vec, už sa teším na čerstvé bylinky zo záhradky, a na experimentovanie pri vymýšľaní rôznych marinád.

65 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na marinádu okrem oleja, dáme do mažiara, a dôkladne ich rozdrvíme na kašu. Potom pridáme olej a premiešame.
  2. Marinádou dôkladne potrieme mäso. Aspoň hodinku (v mojom prípade) necháme marinovať.
  3. Mäso poukladáme na pekáč, podlejeme vývarom, prikryjeme a pečieme.
  4. Mäsko po upečení (piekla som ho zakryté 45 minút, odokryté som nechala zapiecť cca 20 minút).
  5. Ako prílohu som zvolila ryžu, preliala výpekom a naservírovala, dobrú chuť :-)