Foto: bejulienka
Plnka môže byť akákoľvek, ale táto nám chutí naj...U nás musia byť na každej jednej našej oslave, pretože si ich všetci žiadajú.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kocka |
|
1 lyžica |
|
2 čaj. lyžičky |
|
0,5 l |
|
650g |
|
1 dl |
|
Plnka: | |
10 väčších strúčikov |
|
1 ks /Hélia,Palmarín/ |
|
2-3 čaj. lyžičky |
|
1 čaj. lyžička |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Kvások: droždie, cukor, soľ, mlieko /v zátvorke:pre majiteľky Thermomixu-všetko na 3 min., 50C, R2/. Do toho pridáme múku-ja vždy musím dať až 750g- a olej. Vymiesime /3min., klas/. Cesto nemusí kysnúť!
- 2
Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 zhruba rovnaké časti, každú po jednej rozvaľkáme na 0,5-1cm, natrieme plnkou-nie veľmi nahrubo, ktorú tiež rozdelíme na 3x, zvinieme do valčeka-rolády. Z každej časti plnky si necháme za 1/2 lyžice plnky na potretie vrchu cesta... a natrieme roládu.
- 3
Pokrájame šikmým rezom na trojuholníčky, poukladáme na suchý plech a vložíme do rúry na 170C /teplovzdušná, naraz aj dva plechy. Trojuholníčky sa zmestia na dva plechy pri rozložení 5x4 ks. Pečieme 20min., dopečú sa aj pri už vypnutej rúre. Plech nemastíme.
- 4
Plnka: pretlačíme si cesnak /5sec., R6/, pridáme Heru, vegetu, soľ, žĺtky a vymiešame na hladký krém /R6, okolo 1min. Plnku teda natierame aj na cesto, ktoré potom stočíme a aj vrch stočeného cesta. Ja som teraz prvýkrát dala na plnku na vrch cesta aj sézam a boli výborné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/spotrebice/multifunkcni-pristroj...
varecha.pravda.sk/recepty/syrovo-cesnakove-trojhranky-fot...
toto je stránka Thermomixu-v skratke TM....» thermomix.vorwerk.com/index.php?id=1693....
Ale na SK sa už nepredáva. Ja som ho predávala 1,5r, predala som ho v ku koncu v každej jednej domácnosti a bez neho si varenie ani neviem predstaviť. Poslala by som aj fotku, no ako ju ku komentáru pridám, neviem...
No a TM robí toto: sám varí, napr. idem spraviť krémovú brokolicovú či hríbovú polievku, tak všetky prísady dám naraz do TM a za 10-20min., záleží od typu polievky, mám obed. Sviečková je za 30min. komplet aj z omáčkou a to robím naraz na ňom aj omáčku, aj mäso, aj knedľu. Robí za 10sec. pomazánky, za 30sec. krém do zákuskov, strúhanku z čerstvého pečiva, pretože možno neviete, ale suché pečivo obsahuje už bielu pleseň, džúsy, kávu-frapé, teplú, studenú, lekvár, pomelie orechy, sézam. Napr. chren mám postrúhaný za 2sec., cibuľu za 1sec. Takže TM je ako odšťavovač, ako kávovar, ako strúhadlo, drtič ľadu, kokteilovač,atď. A to, čo má navyše a v čom je jedinečný, je, že varí a pritom to aj mieša. Aj krémy nad parou. Vy stojíte pri nich a miešate ich, mne ich mieša TM a ešte si pri tom spravím niečo iné a mám to za pár sekúnd. Jedine varenie je v minútach. A zabudla som na cesto, že? Ako som spomínala, kysnuté cesto, aj ktoré nemusí kysnúť, je hotové za tri minúty a robí sa samé. Potom si spravím napr. do slimákov pomazánku za 20sec. a mám všetko hotové. to je bomba, že, dievčence? Máte mi čo závidieť, to vám poviem. Bola som na prezentácii u 70r. pani, ktorá od 15r. robila vraj najlepšie kysnuté cesto v okolí ale povedala, že na cesto z TM nemá ani ona. Ušetrí vaše ruky, čas a tým aj peniaze. Síce sa na SK už nedá kúpiť, ale viem vám ho v prípade záujmu zaobstarať.