Foto: 2010
Pozostavalo nam z tolkeho varenia vela zeleniny tak sme jej cast ugrilovali pridali cicer s konzervy , fetu syr a mame pondelkovy salat.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ostalo nam vsetko mozno a nemozne zeleninove.Tak sme spravili taku kombinaciu grilovanej a opekanej zeleniny. Nemali sme cas na to aby sme to vsetko piekli -grilovali dlhsie tak sme spravili kombinaciu. Baklazan sme nakrajali na platky nechali v studenej slanej vode cca 30 minut , osusili osolili okorenilia na panvici rychlo oprazili do zlatista.odlozili aby vychladol .medzi tym sme papriku na sietke na sporaku dali "oskvarit"kozu a stiahli dole.Pokrajali na male kusky. A sladky zemiak sme nakrajali na mensie platky a dali piect na pekac do truby posolil pokorenili posipali talianskymi bylinky a drvenym rozmarinom a stedro poliali panenskym olejom.( Bolo to od oka ) a premiesali. ( treba davat pozor upecu sa velmi rychlo).Potom sme to vsetko skombinovali na tom istom plechu. Po vybrati sme pridali scedeny cicer s konzervy na drobno nakrajane papriky na platky nakrajany baklazan a na mensie kusky pokrajane polosuche nakladane paradajky a na kocky nakrajanu fetu syr.Posipali cerstvym petrzlenom pridali citronovu stavu. A poriadne premiesali.
- 2
Servirujeme pri bytovej teplote s dobrym chlebikom alebo aj bez.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takže hľadám fanúšikov oranžovej tekvice
/Myslím,že skôr prstisko/.
Paradajky v oleji to musi byt daaky duch co ich likviduje ,u nas nie je mozne najst kdo ich spraskal na posedenie, a este ako naschval su v takych malych flaskach.