Cesnakáče

klaura - fotkaklaura, 11. februára 2010
Cesnakáče
Foto: klaura

Sú výborné k čaju, keď vonku hviždí meluzína, ale aj ku kyslej polievke namiesto chlebíka. Kysnuté cesto si môžete urobiť podľa vlastného osvedčeného receptu, ale Zobraziť celý popisSú výborné k čaju, keď vonku hviždí meluzína, ale aj ku kyslej polievke namiesto chlebíka. Kysnuté cesto si môžete urobiť podľa vlastného osvedčeného receptu, ale na slano.

10-12
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3 ks
2 dl
0,5 l
1 ks
0,5 KL
50 g
125 g
4-5 strúčikov
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Urobíme kvások. Z múky, vajec, oleja, zvyšného mlieka, prášku do pečiva a soli zamiesime spolu s kváskom vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Tuk vymiešame v miske spolu so soľou a pretlačeným cesnakom.

  2. 2

    Na doske vykysnuté cesto ešte premiesime a rozdelíme na 4 časti, ktoré vyvaľkáme na hr. asi 0,5 cm. Potrieme cesnakovou plnkou, zvinieme ako roládu a nakrájame šikmo cik-cak. Dáme na plech (papier na pečenie), potrieme rozšľahaným žĺtkom a ešte necháme na teplom mieste nakysnúť asi 20 min. Pečieme dorúžova. Môžeme posypať razcou, sezamom, makom ...

Diskusia k receptu

cistinka
Aj v lete sú výborné, napr.k vychladenému pivku :-)) Ja ešte plnku posypem strúhaným syrom a potom zaviniem...Ale určite aj táto jednoduchá varianta je skvelá...vďaka za tento recept...vyzerajú lákavo.
makovicka
tiež robím cesnakové trojuholníky , ale do plnky dávam iba 1/2 tuku, pridávam syr v črievku a cesnaku 1-2 ks iba pre vôňu. aspoň nie sú mastné , je to osvedčený recept.
klaura
Ten syr je výborný nápad, určite vyskúšam ... ďakujem obom.
milan2
Moja manželka ich tiež robí, len do plnky dáva ešte krabičku trojuholníkových syrčekov. A voláme ich šátečky. Sú fantastické a celý plech zlopneme, len sa tak po nich zapráši.
2x li a farbuska
klaura
milan2: určite sú výborné, nabudúce vyskúšam :).
janazjarku
Dobréééé to môže byť, ale ako sa poznám tak by som dala viac cesnaku /keď smrdieť tak poriadne/ a možno aj upraženú cibuľku :-) Vyskúšam a zradím výsledok !
tatranka
@klaura vlastne až po prelistovaní tvojich receptov,som prišla na to,že sú to podobné chuťou koláčiky.Vyzerajú ohromne,takže aj chutiť budú príma.
vimar
mňam, pridávam do KK, cesnak milujem
terusik
Urcite vyskusam.....manzel s kamaratmi pri pivku si s tym rycho poradia. Pridavam do KK
nonna
Tak TAKÉTO milujem. Vkladám so svojej kuchárky.
luss44
tak túto slanú pochúťku milujeme, robím ju často, ale dávam na 1 kg múky 1 Heru vymiešanú so 14 strúčikmi cesnaku, to je vôňa pri pečení po celom dome.... niekedy posypem plnku ešte syrom, ten trochu stiahne cesnakovú chuť.... mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia