Foto: laurisia
Chutná cesnaková polievka s pórom a syrom.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Uvádzané množstvá sú len približné a závisia od veľkosti jednotlivých surovín. Cesnak si očistíme a pretlačíme. Pór si dôkladne očistíme nakrájame vrátane zelených častí. Syr si nastrúhame - môžeme použiť aj údený, podľa toho, aký máme v obľube.
-
2
Na rozohriaty olej si dáme popražiť cesnak.
-
3
Zalejeme vodou a následne pridáme pokrájaný pór. Tento len varíme, nepražíme na oleji.
-
4
Osolíme a varíme pokiaľ pór nezmäkne.
-
5
Do taniera dáme nastrúhaný syr, zalejeme polievkou a podávame s čiernym chlebom opečeným nasucho a pokrájaným na kocky.
Diskusia k receptu