Cesnačka (fotopostup)

laurisia - fotkalaurisia, 18. marca 2012
Cesnačka (fotopostup)
Foto: laurisia

Chutná cesnaková polievka s pórom a syrom.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 strúčikov
1 ks (väčší)
3 PL
200 g
1,5 l




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Uvádzané množstvá sú len približné a závisia od veľkosti jednotlivých surovín. Cesnak si očistíme a pretlačíme. Pór si dôkladne očistíme nakrájame vrátane zelených častí. Syr si nastrúhame - môžeme použiť aj údený, podľa toho, aký máme v obľube.

    Cesnačka (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozohriaty olej si dáme popražiť cesnak.

    Cesnačka (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme vodou a následne pridáme pokrájaný pór. Tento len varíme, nepražíme na oleji.

    Cesnačka (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Osolíme a varíme pokiaľ pór nezmäkne.

    Cesnačka (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Do taniera dáme nastrúhaný syr, zalejeme polievkou a podávame s čiernym chlebom opečeným nasucho a pokrájaným na kocky.

    Cesnačka (fotopostup) - obrázok 5

Diskusia k receptu

nonna
Vyzerá fajn, akurát by som pór úplne neuvarila, ale nechala ho "chrumkavejším", navyše je to aj šetrnejšie voči vitamínom. Jednoduché, rýchle, určite chutné, ukladám do svojej KK. A veľa ďalších kulinárskych úspoechov a potešení!
3sandra3
Mňááám,,,, až sa mi slinky zbiehajú.... chutnučká polievka
zofos
všetky cesnačky sú skvelé ale táto vyzerá výborne, ja by som tam pridal zo dve hlivy pre chuť.
astheart
To musí být vůůůůůůůůůůůůůůůůůně!!!!! :) Já bych do talíře rozklepla ještě vajíčko.
laurisia
Môj manžel si občas dáva - ale len žĺtok, nie celé vajíčko :-)
aroooo
cesnačku varievala starká, keď mal niekto nejaký žalúdočný problém,nechuť k jedlu, len málo tuku a cesnak-diétna, prípadne s krutónmi, ukladám aj túto
zdezda
Cesnačka sa u nás nevarí, no robí sa vždy z horúceho vývaru zemiakov, ktoré sa varili na zemiakovú kašu :-) Do hrnčeka dáme prelisovaný európsky cesnak (aj3 strúčiky),1 PL masla, 1ČL červenej maďarskej papriky a do neho zlejeme osolený a kmínom (rascou) ochutený horúci vývar zo zemiakov+prihodíme pár mäkkých zemiačikov(ktoré sme šlohli z budúcej zemiakovej kaše). Kto má chuť, prilepšiť si polievočku, pridá si na kocky nakrájaný tvrdý syr, šunku, či opečený rožok, alebo všetko spolu.
1x temzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia