Červené kurča
Autor receptu: dada777
Červenú repu používam často a na rôzne spôsoby. V tomto recepte som ju použila pri príprave kuracieho mäsa. Recept je vhodný aj pre bezmliečnu diétu.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Naporcované kuracie mäso umyjeme, nasolíme, prudko opečieme na troche oleja, zalejeme vodou a dusíme asi 20-30 minút.
- Červenú repu si nakrájame na menšie tenké plátky a cesnak pretlačíme. Pripravenú repu s cesnakom pridáme k mäsu a dusíme ešte asi 15 minút.
- Pred koncom varenia k mäsu pridáme špaldové otruby, necháme prejsť varom a môžeme podávať.
Ja som k mäsu pripravila opekané zemiaky na panvici. Celé zemiaky najprv varíme v šupke, ošúpeme. Každý zemiak vidličkou podriapeme a opekáme na oleji na panvici. Potom ich môžeme servírovať vcelku, alebo ich rozpolíme.
Dobrú chuť!