Červené kurča

Autor receptu: dada777

Červenú repu používam často a na rôzne spôsoby. V tomto recepte som ju použila pri príprave kuracieho mäsa. Recept je vhodný aj pre bezmliečnu diétu.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Naporcované kuracie mäso umyjeme, nasolíme, prudko opečieme na troche oleja, zalejeme vodou a dusíme asi 20-30 minút.
  2. Červenú repu si nakrájame na menšie tenké plátky a cesnak pretlačíme. Pripravenú repu s cesnakom pridáme k mäsu a dusíme ešte asi 15 minút.
  3. Pred koncom varenia k mäsu pridáme špaldové otruby, necháme prejsť varom a môžeme podávať. Ja som k mäsu pripravila opekané zemiaky na panvici. Celé zemiaky najprv varíme v šupke, ošúpeme. Každý zemiak vidličkou podriapeme a opekáme na oleji na panvici. Potom ich môžeme servírovať vcelku, alebo ich rozpolíme. Dobrú chuť!