Červená šošovica
Foto: dvorka
Asi pred rokom som tento recept dostala a nejak som naň pozabudla. Dnes som si konečne spomenula a neobanovala som. Rýchle, chutné, sýte, variabilné Zobraziť celý popisAsi pred rokom som tento recept dostala a nejak som naň pozabudla. Dnes som si konečne spomenula a neobanovala som. Rýchle, chutné, sýte, variabilné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu som najskôr dobre premyla, dala som do kastrólika a zaliala vriacou vodou. Vody som mala asi tak centimeter nad šošovicou. Premiešala som a nechala variť na najmenšom ohreve 10 minút. Pridala som paradajkové pyré, osolila a okorenila podľa chuti, pridala som prelisovaný cesnak a dovarila ďalších 10 minút. K šošovici sa môže pridať podusená cibuľa alebo pór. Kto má rád štipľavé jedlá, môže dochutiť chilli paprikou.
- 2
Ako prílohu som si dala volské oko s dávkou čerstvej petržlenovej vňate. No nepohrdla by som ani dobrou fašírkou alebo údeným mäsom. Možno niekedy nabudúce.
Tiež Šosovicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu